vařené
Raci vaření s chřestem
Na jednu osobu počítáme podle velikosti 6 až 10 raků a vaříme je 10–15 minut.
Račí ocásky v koprové omáčce
Podáváme jako teplý předkrm nebo jako mezichod.
Rizoto s hráškem a chorizem
Rizoto s vložkou slaniny, šalotky, česneku, hrášku a chorizo klobásy.
Rýžová kaše s broskvemi malinami, mátou a mákem
Snídaně je základ! Vyzkoušejte tuhle ovocnou snídani, která vás zasytí a příjemně naladí do nového dne. Variant tohoto pokrmu je řada. Využít můžete jakékoliv ovoce, vločky, semínka, ořechy a cokoliv vám chutná.
Rýžová kaše s čekankovým sirupem
Podobně jako u ovesné kaše je ta rýžová další klasika ze šuplíčku příznivců kaší. Pochutnejte si na ní i k snídani.
Rýžové škubánky
Zbylo vám něco rýže? Nevadí! Asi z 200 g zbylé rýže a dalších ingrediencí můžete připravit chutné škubánky podávané posypané sýrem a zelenou petrželkou.
Sendvič se ztraceným vejcem
Rychle hotový a ještě k tomu velmi chutný recept. Opečené krajíce chleba potřené máslem, obložené ztraceným vejcem, plátky kuřecí prsní šunky nejvyšší jakosti, ještě zauzené a plátky holandské goudy.
Shakshuka s lilkem a kozím sýrem
Shakshuka (čti šakšuka) je tradiční snídaňový pokrm pocházející ze severní Afriky, který má své pevné místo na stolech také v arabských zemích. Ani v Česku už se nejedná o neznámé jídlo a stává se populární volbou pro nedělní brunch. Jestli i vás okouzlila exotická shakshuka, můžete si ji ozvláštnit slaným kozím sýrem Bon Lait, který jí dodává nový rozměr.
Skotský „Tetřívek“
Teplý předkrm z Velké Británie.
Škeble po námořnicku
Škeble vařené s cibulí, petrželkou a bobkovým listem s omáčkou.
Šunka s chřestem, chřestovým salátem, zastřeným vejcem a dresinkem
Spařený chřest servírovaný se ztraceným vejcem, přelitý omáčkou z přepuštěného másla a dalších ingrediencí.
Šunka s karí omáčkou
Plátky šunky ohřáté v páře, přelité karí omáčkou a pokladené vařenými jablky.
Těstovinová rýže s kuřecím masem
Uvařená těstovinová rýže smíchaná s opečeným kuřecím masem, strouhaným parmazánem, špenátem a bazalkou, přelitá zálivkou.
Topinky se špenátovou pomazánkou
Tip na valentýnské pohoštění. Recept pro vás připravila Martina Schmidtová z blogu Tinajedoma, víc chutných receptů najdete na blog.kitchenaid.cz
Tuňák Rio Mare Leggero s divokou rýží, rajčaty a čerstvou okurkou
Tip na zdravou a lehkou večeři. Tuňáková pochoutka Rio Mare Leggero je lehká nejen svým názvem „Leggero“. Má totiž o 60 % méně tuků než klasický tuňák Rio Mare v olivovém oleji. Lehký pokrm je ideální pro ty, kteří vyhledávají méně kalorií při zachování vynikající chutě.
Ústřice á-la Killpatrick
Ústřice v pikantní omáčce zapečené se sýrem.
Ústřice s bílou omáčkou
Čerstvé ústřice servírované s horkou bílou omáčkou. Podáváme jako teplý předkrm nebo jako mezichod.
Utopená kukuřice
Kukuřice povařená s paprikami, klobásou, rajčaty a dalšími ingrediencemi.
Vaječné měšce
Vejce uvařená naměkko, nebo natvrdo v sáčku ve vodní lázni, ochucená solí, paprikou, případně i šunkou, či jinou oblíbenou surovinou.
Vařený chřest s holandskou omáčkou
V mírně osolené a oslazené vodě povařený, dobře očištěný chřest, servírovaný okapaný, přelitý čerstvě připravenou teplou holandskou omáčkou.
- Předchozí
- 1
- 2
- 3
- 4
- Následující
reklama