REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vařené


Ústřice á-la Killpatrick

Ústřice v pikantní omáčce zapečené se sýrem.

Ústřice s bílou omáčkou

Čerstvé ústřice servírované s horkou bílou omáčkou. Podáváme jako teplý předkrm nebo jako mezichod.

Utopená kukuřice

Kukuřice povařená s paprikami, klobásou, rajčaty a dalšími ingrediencemi.

Vaječné měšce

Vejce uvařená na měkko, nebo na tvrdo v sáčku ve vodní lázni, ochucená solí, paprikou, případně i šunkou, či jinou oblíbenou surovinou.

Vařený chřest s holandskou omáčkou

V mírně osolené a oslazené vodě povařený, dobře očištěný chřest, servírovaný okapaný, přelitý čerstvě připravenou teplou holandskou omáčkou.

Vařený chřest s máslem a citronovou šťávou

Ve vodě s cukrem a solí povařený chřest, servírovaný přelitý rozpuštěným máslem ochuceným citronovou šťávou a pepřem.

Vařený chřest se zelenou majonézou

Povařený chřest servírovaný se zelenou, tedy bylinkami dochucenou majonézou.

Vejce Benedikt

Královská snídaně! Ztracená vejce servírovaná na opečených plátcích toastového chleba obloženého šunkou a listy salátu, přelitá holandskou omáčkou.

Vejce s cibulovou omáčkou

Vejce uvařená natvrdo, podávaná s cibulovou omáčkou, zdobená nasekanou petrželkou.

Vejce v kelímku

Teplý předkrm z vajíček vařených ve vodní lázni.

Vejce vařené na hniličku

Vejce uvařené ve vodě do polotuhé konzistence, bílek i žloutek je mírně ztuhlý, ale vejce není tzv. “natvrdo”.

Vejce vařené naměkko

Vějce uvařené ve vodě, bílek je mírně ztuhlý, žloutek je částečně tekutý.

Vejce vařené natvrdo

Vejce uvařené ve vodě do tuhé konzistence, bílek i žloutek je úplně ztuhlý. Skvělá snídaně, nebo ingredience vhodná k dalšímu použití, například na chlebíčky, do nádivek …

Vejce z alobalu

Vejce z alobalového sáčku uvařené na venkovním ohništi pověšené na klacku či rozštípnuté větvi.

Zadělávaný chřest

Dietní a velmi zdravý předkrm.

Zajímavé plněné papriky

Papriky plněné mrkví.

Zastřená vejce

Příprava zastřeného vejce je poměrně jednoduchá, ale má svá úskalí. Zastřená vejce se hodí ke snídani, či večeři, ale také jsou skvělá jako součást hlavního chodu, například příloha k čočce, koprové omáčce …

Ztracená vejce II.

Vejce vyklepnuté do rozvířené vařící vody s octem, uvařené, servírované na toustech, či jako součást snídaňového menu.

Ztracené vejce na chlebu se slaninou

Koulelo se, koulelo, ztracené vajíčko, až se dokoulelo na krajíc dobře ochuceného chleba s žervé s čerstvě posekanou pažitkou a dočkalo se i podestýlky z listoví špenátu a rajčátek. Pokud milujete vejce, ale omeleta nebo volská oka už vás omrzely, dejte si z(a)tracené vejce. Chutná zatraceně dobře a není vůbec těžké ho připravit!

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy