REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vařené


Raci vaření s chřestem

Na jednu osobu počítáme podle velikosti 6 až 10 raků a vaříme je 10–15 minut.

Račí ocásky v koprové omáčce

Podáváme jako teplý předkrm nebo jako mezichod.

Rizoto s hráškem a chorizem

Rizoto s vložkou slaniny, šalotky, česneku, hrášku a chorizo klobásy.

Rýžová kaše s broskvemi malinami, mátou a mákem

Snídaně je základ! Vyzkoušejte tuhle ovocnou snídani, která vás zasytí a příjemně naladí do nového dne. Variant tohoto pokrmu je řada. Využít můžete jakékoliv ovoce, vločky, semínka, ořechy a cokoliv vám chutná.

Rýžová kaše s čekankovým sirupem

Podobně jako u ovesné kaše je ta rýžová další klasika ze šuplíčku příznivců kaší. Pochutnejte si na ní i k snídani.

Rýžové škubánky

Zbylo vám něco rýže? Nevadí! Asi z 200 g zbylé rýže a dalších ingrediencí můžete připravit chutné škubánky podávané posypané sýrem a zelenou petrželkou.

Sendvič se ztraceným vejcem

Rychle hotový a ještě k tomu velmi chutný recept. Opečené krajíce chleba potřené máslem, obložené ztraceným vejcem, plátky kuřecí prsní šunky nejvyšší jakosti, ještě zauzené a plátky holandské goudy.

Skotský „Tetřívek“

Teplý předkrm z Velké Británie.

Škeble po námořnicku

Škeble vařené s cibulí, petrželkou a bobkovým listem s omáčkou.

Šunka s chřestem, chřestovým salátem, zastřeným vejcem a dresinkem

Spařený chřest servírovaný se ztraceným vejcem, přelitý omáčkou z přepuštěného másla a dalších ingrediencí.

Šunka s karí omáčkou

Plátky šunky ohřáté v páře, přelité karí omáčkou a pokladené vařenými jablky.

Těstovinová rýže s kuřecím masem

Uvařená těstovinová rýže smíchaná s opečeným kuřecím masem, strouhaným parmazánem, špenátem a bazalkou, přelitá zálivkou.

Topinky se špenátovou pomazánkou

Tip na valentýnské pohoštění. Recept pro vás připravila Martina Schmidtová z blogu Tinajedoma, víc chutných receptů najdete na blog.kitchenaid.cz

Tuňák Rio Mare Leggero s divokou rýží, rajčaty a čerstvou okurkou

Tip na zdravou a lehkou večeři. Tuňáková pochoutka Rio Mare Leggero je lehká nejen svým názvem „Leggero“. Má totiž o 60 % méně tuků než klasický tuňák Rio Mare v olivovém oleji. Lehký pokrm je ideální pro ty, kteří vyhledávají méně kalorií při zachování vynikající chutě.

Ústřice á-la Killpatrick

Ústřice v pikantní omáčce zapečené se sýrem.

Ústřice s bílou omáčkou

Čerstvé ústřice servírované s horkou bílou omáčkou. Podáváme jako teplý předkrm nebo jako mezichod.

Utopená kukuřice

Kukuřice povařená s paprikami, klobásou, rajčaty a dalšími ingrediencemi.

Vaječné měšce

Vejce uvařená na měkko, nebo na tvrdo v sáčku ve vodní lázni, ochucená solí, paprikou, případně i šunkou, či jinou oblíbenou surovinou.

Vařený chřest s holandskou omáčkou

V mírně osolené a oslazené vodě povařený, dobře očištěný chřest, servírovaný okapaný, přelitý čerstvě připravenou teplou holandskou omáčkou.

Vařený chřest s máslem a citronovou šťávou

Ve vodě s cukrem a solí povařený chřest, servírovaný přelitý rozpuštěným máslem ochuceným citronovou šťávou a pepřem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy