REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vařené


Těstovinová rýže s kuřecím masem

Uvařená těstovinová rýže smíchaná s opečeným kuřecím masem, strouhaným parmazánem, špenátem a bazalkou, přelitá zálivkou.

Topinky se špenátovou pomazánkou

Tip na valentýnské pohoštění. Recept pro vás připravila Martina Schmidtová z blogu Tinajedoma, víc chutných receptů najdete na blog.kitchenaid.cz

Tuňák Rio Mare Leggero s divokou rýží, rajčaty a čerstvou okurkou

Tip na zdravou a lehkou večeři. Tuňáková pochoutka Rio Mare Leggero je lehká nejen svým názvem „Leggero“. Má totiž o 60 % méně tuků než klasický tuňák Rio Mare v olivovém oleji. Lehký pokrm je ideální pro ty, kteří vyhledávají méně kalorií při zachování vynikající chutě.

Ústřice á-la Killpatrick

Ústřice v pikantní omáčce zapečené se sýrem.

Ústřice s bílou omáčkou

Čerstvé ústřice servírované s horkou bílou omáčkou. Podáváme jako teplý předkrm nebo jako mezichod.

Utopená kukuřice

Kukuřice povařená s paprikami, klobásou, rajčaty a dalšími ingrediencemi.

Vaječné měšce

Vejce uvařená na měkko, nebo na tvrdo v sáčku ve vodní lázni, ochucená solí, paprikou, případně i šunkou, či jinou oblíbenou surovinou.

Vařený chřest s holandskou omáčkou

V mírně osolené a oslazené vodě povařený, dobře očištěný chřest, servírovaný okapaný, přelitý čerstvě připravenou teplou holandskou omáčkou.

Vařený chřest s máslem a citronovou šťávou

Ve vodě s cukrem a solí povařený chřest, servírovaný přelitý rozpuštěným máslem ochuceným citronovou šťávou a pepřem.

Vařený chřest se zelenou majonézou

Povařený chřest servírovaný se zelenou, tedy bylinkami dochucenou majonézou.

Vejce Benedikt

Královská snídaně! Ztracená vejce servírovaná na opečených plátcích toastového chleba obloženého šunkou a listy salátu, přelitá holandskou omáčkou.

Vejce s cibulovou omáčkou

Vejce uvařená natvrdo, podávaná s cibulovou omáčkou, zdobená nasekanou petrželkou.

Vejce v kelímku

Teplý předkrm z vajíček vařených ve vodní lázni.

Vejce vařené na hniličku

Vejce uvařené ve vodě do polotuhé konzistence, bílek i žloutek je mírně ztuhlý, ale vejce není tzv. “natvrdo”.

Vejce vařené naměkko

Vějce uvařené ve vodě, bílek je mírně ztuhlý, žloutek je částečně tekutý.

Vejce vařené natvrdo

Vejce uvařené ve vodě do tuhé konzistence, bílek i žloutek je úplně ztuhlý. Skvělá snídaně, nebo ingredience vhodná k dalšímu použití, například na chlebíčky, do nádivek …

Vejce z alobalu

Vejce z alobalového sáčku uvařené na venkovním ohništi pověšené na klacku či rozštípnuté větvi.

Zadělávaný chřest

Dietní a velmi zdravý předkrm.

Zajímavé plněné papriky

Papriky plněné mrkví.

Zastřená vejce

Příprava zastřeného vejce je poměrně jednoduchá, ale má svá úskalí. Zastřená vejce se hodí ke snídani, či večeři, ale také jsou skvělá jako součást hlavního chodu, například příloha k čočce, koprové omáčce …

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy