REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rýžové škubánky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zbylo vám něco rýže? Nevadí! Asi z 200 g zbylé rýže a dalších ingrediencí můžete připravit chutné škubánky podávané posypané sýrem a zelenou petrželkou.


Ingredience:
asi 200 gzbylé rýže z jiného porkmu
1 šálekmléka
50 gmásla
50 gsýra
zelená petrželka
sůl

Postup:

1. Zbylou rýži nahřejeme a s mlékem umícháme hustou kaši
2. Lžící namáčenou do horkého tuku vykrajujeme z kaše škubánky, které klademe na talíř, posypeme nastrouhaným sýrem a usekanou zelenou petrželkou
3. Osolíme, pokapeme máslem a ihned, ještě teplé, podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy