REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rizoto s hráškem a chorizem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rizoto s vložkou slaniny, šalotky, česneku, hrášku a chorizo klobásy.


Ingredience:
300 grýže
300 gklobásy chorizo
300 gmraženého hrášku
100 gslaniny
1 lžíceolivového oleje
2 ksšalotky
2 ksstroužků česneku
1 lslepičího bujonu

Postup:

1. Do středně velké pánve dáme na rozehřátý olej na kostičky nakrájenou slaninu, očištěnou, na drobno nakrájenou šalotku, oloupané, prolisované stroužky česneku, na kolečka nakrájenou klobásu a na středním plameni opékáme asi 8 minut
2. Vmícháme dobře propláchnutou, okapanou rýži a přilijeme tolik horkého bujonu, aby byla rýže akorát ponořená, necháme bujon absorbovat, pak přilijeme další dávku a opakujeme, dokud není rýže měkká
3. Těsně před koncem vmícháme hrášek a po chvilce podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy