Doba přípravy této netradiční kaše, z níž se v tomto pojetí stává sladký dezert, je asi 30 minut, je středně náročná. Množství ingrediencí počítá s porcí pro čtyři osoby.
Ingredience:
Na kaši: | |
200 g | pohanky |
100 g | cukru moučka |
1 kelímek | smetany |
3 dcl | mléka |
1 lžíce | másla |
Na smažené listové těsto: | |
300 g | listového těsta |
cukr moučka | |
skořicový cukr | |
olej na smažení | |
K servírování: | |
200 g | Extra džemu Hamé Jahoda |
100 g | medu |
50 g | ostružin |
50 g | malin |
Postup:
- Pohanku uvaříme v mléce a přidáme smetanu a máslo. Ochutíme pouze cukrem a necháme odležet.
- Listové těsto nakrájíme na nudle a usmažíme v oleji do křupava. Pak těsto bohatě obalíme v cukru a skořici.
- Maliny a ostružiny vložíme do horkého medu a hned podáváme s kaší, aby ovoce zůstalo celé.
Pokud se vám nepodařilo sehnat čerstvé ovoce, sáhněte po Extra džemu Hamé Jahoda. Pokud chcete dezert ozvláštnit a zkusit něco méně tradičního, můžete pohanku posypat naklíčeným libečkem.
Recept k článku: Když nemůžete do kavárny: Jak na výborný domácí brunch
Poznámka:Zdroj: Hamé