REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Když nemůžete do kavárny: Jak na výborný domácí brunch

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nenechte se negativně ovlivnit už pěkně dlouho trvajícími omezeními a dopřejte si krásné ráno, přestože nemůžete do oblíbené kavárny. Máme pár tipů, jak si doma připravit ten nejlepší dopolední brunch.


Klíčem k dokonalému domácímu brunchi, který se hravě vyrovná tomu, na který jste před pandemií chodili do kavárny či restaurace, je plánování. V první řadě si vyberte den. Samozřejmě nejlepší bude třeba sobota, kdy máte jistotu, že vám během dlouhého hodování nebude nikdo volat s pracovními dotazy.

 

Nákupní seznam

Smyslem brunche je spojit snídani s obědem a vychutnávat si spoustu dobrot pomalu klidně v průběhu celého dopoledne. Proto si dopředu naplánujte i vše, co byste si chtěli připravit a ochutnat, sepište si všechny ingredience, které budete k přípravě jednotlivých pokrmů potřebovat.

Přemýšlejte i nad kombinacemi jídel, vybírejte podle své chuti tak, abyste si například po vejcích rádi dali ovesnou kaši nebo sladkou ořechovou bábovku a podobně. Myslete také na množství jednotlivých jídel – abyste se nepřecpali, ale příjemně si vychutnali každý chod, budou stačit menší porce.

Základem bude jistě pečivo, které můžete přikusovat k již zmíněným vejcím na mnoho různých způsobů, někdo si ale rád k snídani dá obyčejný krajíc chleba se šunkou, tradiční paštikou Májkou anebo třeba s máslem a džemem. Opět vybírejte malý chléb nebo miniaturní houstičky, aby pečivo bylo jen doplňkem. Naopak o to víc džemu si dopřejte, zvlášť pokud obsahuje velký podíl kousků ovoce. Zkuste třeba Jahodový Extra džem od Hamé, který přesně takový je.

 

Netradiční brunchová jídla

Míchaná vejce, vejce Benedikt nebo třeba palačinky jsou klasická snídaňová jídla, která není potřeba dlouze rozebírat. Abyste si svůj domácí brunch ještě více užili, zkuste si připravit něco úplně nového, anebo alespoň netradiční přípravu či kombinaci vašeho dlouho oblíbeného jídla.

 

Máme pro vás dva skvělé tipy na recepty (podrobné recepty se objeví po kliknutí na jejich název nebo fotografii!):

 

 

 

Slavnostní atmosféra

Teď už zbývá jen nakrájet spoustu čerstvého ovoce či zeleniny, případně vymačkat čerstvý džus a občerstvení máte hotové. Aby se ale brunch stal opravdovým zážitkem, který nahradí péči zmíněné kavárny, nezapomeňte připravit i prostředí.

Krásně prostřete stůl, na nákupní seznam připište čerstvé květiny. Pusťte příjemnou hudbu a když budete chtít, klidně se na tuto příležitost i hezky oblečte. Ostatně příležitostí k tomu v dnešní době příliš není, tak toho využijte. A že nemáte pro koho takový brunch připravit? Ale máte – pro sebe. Nemusíte u něj nutně s někým klábosit, klidně si místo toho otevřete knihu anebo pusťte film, na který se už dlouho těšíte. Tento ranní rituál může mít mnoho podob.

Zdroj: Hamé

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy