Netradiční brunchové jídlo, jehož doba přípravy je jen asi 30 minut a je středně náročná. Aby se ale brunch stal opravdovým zážitkem, který nahradí péči nějaké kavárny, nezapomeňte připravit i prostředí.
Ingredience:
3 sklenice | hladké mouky |
250 g | bílého jogurtu |
200 g | Extra džem Hamé Jahoda |
2 balení | skořicového cukru |
3 lžíce | slunečnicového oleje |
1 lžíce | cukru moučka |
1/2 lžičky | jedlé sody |
1 ks | vejce |
olej na smažení | |
špetka soli |
Postup:
- Jogurt, vejce a cukr dejte do mísy a promíchejte. Poté přidejte olej, sůl, sodu a prosátou mouku. Vypracujte hladké těsto, které se nelepí. Dle potřeby dosypávejte hladkou moukou.
- Těsto rozdělte na několik částí a každou rozválejte na plát silný cca 1-1,5 cm. Sklenicí vykrajujte kolečka a menší skleničkou nebo vykrajovátkem z nich vykrojte střed.
- Takto připravené koblížky smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje z obou stran dozlatova.
- Usmažené koblížky dejte na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného tuku. Poté obalte ve skořicovém cukru a namažte Extra džemem Hamé Jahoda.
Recept k článku: Když nemůžete do kavárny: Jak na výborný domácí brunch
Poznámka:Zdroj: Hamé