restované, smažené, opečené na oleji
“Smaženice” z lilků
Pokud doma chybí houby, připravíme si výbornou “smaženici” z restovaných lilků (neboli baklažánů), vajíček, smetany a česneku.
Anglická sázená vejce
Ke snídani podávaná volská oka, opečené brambory a slanina.
Bílá klobása s peperonatou
Opečené bílé klobásy na cibulovém základě servírované spolu s podušenými paprikami, rajčaty a dalšími ingrediencemi.
Bio kozí sýr v palačince se špenátem
Jednoduchý recept v bio kvalitě na teplou večeři z domácích bio palačinek a bio náplně ze špenátu, vajec a kozího sýra.
Bramboráčky s hovězím masem
Bramboráčky připravené z mletého masa, vajec, jarní cibulky, brambor a křenu, usmažené dozlatova.
Bramborová tortilla s chorizem a žampiony
Na pánvi na oleji opečené plátky brambor, promíchané se zeleninou a zalité rozšlehanými vejci, pod pokličkou zapečené do ztuhnutí vajíček.
Bramborové omelety se sýrem
Opečené omelety z vařených brambor, mouky a rozšlehaných vajec s mlékem, podávané posypané sýrem.
Bramborové placičky s uzeným lososem
Bramborové placičky usmažené dokřupava, podávané s uzeným lososem, zakysanou smetanou a pažitkou.
Bramborové placky plněné nivou
Předvařené nastrouhané brambory ochucené jen solí a pepřem ve tvaru placiček plněných sýrem. Osmažené na oleji do zlatova.
Brambory opékané s klobásou
Opečené brambory s klobásou, zalité pikantní omáčkou.
Brynzové palačinky
Slané palačinky s náplní z brynzy a smetany, ochucené nasekaným koprem.
Celerové smaženky toustové
Tousty z obou stran opečené na sucho nebo na oleji, pak pokladené celerovo-sýrovou směsí spojenou vejci a opečené dozlatova.
Ciabatta se špenátem a žampiony
Opečené pečivo plněné teplou směsí restovaných žampionů, červené a žluté papriky, ochucené česnekem, pepřem a solí.
Citronové kuře s nudlemi
Opečené kuřecí nudličky servírované smíchané s citronovou omáčkou a nudlemi.
Croissant s míchanými vejci
Snídaně nebo večeře v podobně osmahnutého croissantu obloženého smaženými vajíčky, plátky rajčat a salátových listů.
Cuketovo-bramborové placky
Placky, bramboráčky nebo lokše. Názvů pro bramborové lívance je mnoho, stejně jako receptů. Tenhle je zvláštní v tom, že základem je bramborová kaše. Pokud vám tedy zbyla třeba z předchozího dne, využijte ji do nového jídla.
Cuketovo-cizrnové placičky
Placky z cizrny, cukety, vajec a dalších ingrediencí, usmažené dozlatova.
Čekanka salátová s mozečkem
Podušená čekanka, zdobená osmaženým telecím mozečkem s vajíčkem.
Domácí hamburger
Na pánvi opečený mletý hamburger, servírovaný v housce obložený dalšími ingrediencemi.
Domácí twister
Bramborové placky plněné směsí zeleniny a kuřecího masa.
reklama