REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

restované, smažené, opečené na oleji


“Smaženice” z lilků

Pokud doma chybí houby, připravíme si výbornou “smaženici” z restovaných lilků (neboli baklažánů), vajíček, smetany a česneku.

Anglická sázená vejce

Ke snídani podávaná volská oka, opečené brambory a slanina.

Bílá klobása s peperonatou

Opečené bílé klobásy na cibulovém základě servírované spolu s podušenými paprikami, rajčaty a dalšími ingrediencemi.

Bio kozí sýr v palačince se špenátem

Jednoduchý recept v bio kvalitě na teplou večeři z domácích bio palačinek a bio náplně ze špenátu, vajec a kozího sýra.

Bramboráčky s hovězím masem

Bramboráčky připravené z mletého masa, vajec, jarní cibulky, brambor a křenu, usmažené dozlatova.

Bramborová tortilla s chorizem a žampiony

Na pánvi na oleji opečené plátky brambor, promíchané se zeleninou a zalité rozšlehanými vejci, pod pokličkou zapečené do ztuhnutí vajíček.

Bramborové omelety se sýrem

Opečené omelety z vařených brambor, mouky a rozšlehaných vajec s mlékem, podávané posypané sýrem.

Bramborové placičky s uzeným lososem

Bramborové placičky usmažené dokřupava, podávané s uzeným lososem, zakysanou smetanou a pažitkou.

Bramborové placky plněné nivou

Předvařené nastrouhané brambory ochucené jen solí a pepřem ve tvaru placiček plněných sýrem. Osmažené na oleji do zlatova.

Brambory opékané s klobásou

Opečené brambory s klobásou, zalité pikantní omáčkou.

Brynzové palačinky

Slané palačinky s náplní z brynzy a smetany, ochucené nasekaným koprem.

Celerové smaženky toustové

Tousty z obou stran opečené na sucho nebo na oleji, pak pokladené celerovo-sýrovou směsí spojenou vejci a opečené dozlatova.

Ciabatta se špenátem a žampiony

Opečené pečivo plněné teplou směsí restovaných žampionů, červené a žluté papriky, ochucené česnekem, pepřem a solí.

Citronové kuře s nudlemi

Opečené kuřecí nudličky servírované smíchané s citronovou omáčkou a nudlemi.

Croissant s míchanými vejci

Snídaně nebo večeře v podobně osmahnutého croissantu obloženého smaženými vajíčky, plátky rajčat a salátových listů.

Cuketovo-bramborové placky

Placky, bramboráčky nebo lokše. Názvů pro bramborové lívance je mnoho, stejně jako receptů. Tenhle je zvláštní v tom, že základem je bramborová kaše. Pokud vám tedy zbyla třeba z předchozího dne, využijte ji do nového jídla.

Cuketovo-cizrnové placičky

Placky z cizrny, cukety, vajec a dalších ingrediencí, usmažené dozlatova.

Čekanka salátová s mozečkem

Podušená čekanka, zdobená osmaženým telecím mozečkem s vajíčkem.

Domácí hamburger

Na pánvi opečený mletý hamburger, servírovaný v housce obložený dalšími ingrediencemi.

Domácí twister

Bramborové placky plněné směsí zeleniny a kuřecího masa.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy