REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové placky plněné nivou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předvařené nastrouhané brambory ochucené jen solí a pepřem ve tvaru placiček plněných sýrem. Osmažené na oleji do zlatova.


Ingredience:
5 ksvětších neloupaných brambor uvařených do poloměkka
120-150 gnivy
1 lžícesolamylu
1 ksvejce
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme a na hrubo nastrouháme
2. Osolíme, pepříme, přidáme vejce a podle potřeby solamyl
3. Na pánev s trochou oleje vložíme lžíci bramborové směsi, na ni doprostřed plátek nivy a navrch opět bramborovou směs
4. Když je placka zespod opečená, opatrně ji obracečkou otočíme a dopečeme i z druhé strany, stejně tak opečeme všechny placky
5. Po zpracování veškerého těsta ihned horké podáváme.

Doporučení:

V případě potřeby můžeme směs zahustit trochou mouky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy