Bramborové placičky usmažené dokřupava, podávané s uzeným lososem, zakysanou smetanou a pažitkou.
Ingredience:
350-400 g | brambor |
4 plátky | uzeného lososa |
1 lžíce | hladké mouky |
1 lžíce | kremžské hořčice |
1 lžíce | oleje na smažení |
kousek másla | |
zakysaná smetana a pažitka k podávání | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Pečlivě omyté neoloupané brambory nastrouháme na čistou utěrku a nad dřezem z ní vymačkáme všechnu přebytečnou vodu
2. Pak promícháme s hladkou moukou, kremžskou hořčicí, podle chuti osolíme a opepříme
3. Směs rozdělíme na 8 kuliček, které roztlačíme na placičky a postupně opékáme v pánvi na rozehřátém oleji i másle po obou stranách do zlatohněda i křupava
4. Na každý talíř položíme 2 placičky, plátek lososa, kopeček zakysané smetany, pár stonků pažitky a ihned podáváme.
Placičky jsou výborné i se sázeným nebo ztraceným vejcem.