REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové omelety se sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené omelety z vařených brambor, mouky a rozšlehaných vajec s mlékem, podávané posypané sýrem.


Ingredience:
500 gve slupce vařených brambor
100 gstrouhaného sýru
2 lžícepolohrubé mouky
6 lžicmléka
6 ksvajec
nasekaná petrželka
olej na opékání
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Uvařené vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, které rozdělíme na čtyři části
2. Vejce rozšleháme s mlékem, polohrubou moukou, solí a pepřem
3. Pánev s rozehřátým olejem pokryjeme jednou částí bramborových plátků, zalijeme čtvrtinou rozšlehaných vajec a před dopečením posypeme omeletu trochou strouhaného sýru a na drobno nasekanou petrželkou
4. Stejným způsobem upečeme i zbylé tři omelety.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy