Opečené omelety z vařených brambor, mouky a rozšlehaných vajec s mlékem, podávané posypané sýrem.
Ingredience:
500 g | ve slupce vařených brambor |
100 g | strouhaného sýru |
2 lžíce | polohrubé mouky |
6 lžic | mléka |
6 ks | vajec |
nasekaná petrželka | |
olej na opékání | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Uvařené vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, které rozdělíme na čtyři části
2. Vejce rozšleháme s mlékem, polohrubou moukou, solí a pepřem
3. Pánev s rozehřátým olejem pokryjeme jednou částí bramborových plátků, zalijeme čtvrtinou rozšlehaných vajec a před dopečením posypeme omeletu trochou strouhaného sýru a na drobno nasekanou petrželkou
4. Stejným způsobem upečeme i zbylé tři omelety.