REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramboráčky s hovězím masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramboráčky připravené z mletého masa, vajec, jarní cibulky, brambor a křenu, usmažené dozlatova.


Ingredience:
500 gbrambor
250 gmletého hovězího masa
20 gmásla
2 lžíceolivového oleje
1 lžícestrouhaného křenu
2 ksvajec
2 ksjarní cibulky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory nastrouháme nahrubo, necháme 15 minut stát a pak vymačkáme přebytečnou tekutinu
2. Dáme do mísy, přidáme mleté hovězí maso, lehce našlehaná vejce, na kolečka nakrájené cibulky, na jemno nastrouhaný křen, sůl, mletý pepř a vše dobře promícháme
3. V pánvi rozehřejeme olivový olej s máslem a větší lžící nabereme těstíčko, dáme do pánve, mírně přitlačíme a pak po obou stranách opečeme dozlatova
4. Takto postupujeme do spotřebování těsta a podáváme se zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy