REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

s masem (i droby), uzeninou

Anglická sázená vejce

Ke snídani podávaná volská oka, opečené brambory a slanina.

Bílá klobása s peperonatou

Opečené bílé klobásy na cibulovém základě servírované spolu s podušenými paprikami, rajčaty a dalšími ingrediencemi.

Bramboráčky s hovězím masem

Bramboráčky připravené z mletého masa, vajec, jarní cibulky, brambor a křenu, usmažené dozlatova.

Bramborová tortilla s chorizem a žampiony

Na pánvi na oleji opečené plátky brambor, promíchané se zeleninou a zalité rozšlehanými vejci, pod pokličkou zapečené do ztuhnutí vajíček.

Brambory opékané s klobásou

Opečené brambory s klobásou, zalité pikantní omáčkou.

Citronové kuře s nudlemi

Opečené kuřecí nudličky servírované smíchané s citronovou omáčkou a nudlemi.

Domácí hamburger

Na pánvi opečený mletý hamburger, servírovaný v housce obložený dalšími ingrediencemi.

Domácí twister

Bramborové placky plněné směsí zeleniny a kuřecího masa.

Hemenex

Klasický recept na výbornou snídani z vajíček se šunkou, anglickou slaninou či jinou uzeninou.

Chilli krevety

Marinované středně velké krevety, orestované, servírované s ochucenou majonézou. Skvělý silvestrovský teplý předkrm nebo také chuťovka k vínu.

Chlebové řízky s taveným sýrem

Toastový chleba potřený sýrem, obložený šunkovým salámem, obalený v trojobalu a usmažený dozlatova.

Jarní závitky s bylinkami a šunkou

Palačinky plněné bylinkovým tvarohem, šunkou, roketou a rajčatovo-bazalkovou směsí, pěvně svinuté, příčně rozpůlené.

Játra na cibulce s brokolicí

Teplý předkrm z dílny George.

Kachní jatýrka po provensálsku

Zprudka na pávi orestovaná játra spolu s dalšími ingrediencemi, servírovaná v bagetkách zapečených v troubě pod grilem.

Klobásky na černém pivu

Opečené klobásy v pivní směsi, při podávání ozdobené kolečky cibule a nasekanou feferonkou.

Krevetový špíz s cizrnovým pyré

Krevety na špejlích servírované s vykouzlenou delikatesou z luštěnin, tentokrát z cizrny. Tento předkrm není kuchařsky náročný, navíc se nemusí stát ani dlouho u plotny. Recept vám zabere 15-30 minut. Recept Markéty Hrubešové z nového pořadu Recepty pro radost, TV Paprika.

Krevety na česneku

Na česneku a oleji zprudka orestované krevety, servírované osolené, okořeněné pepřem a pokapané citrónovou šťávou.

Kuřecé játra na toustech

Rozpečená bageta potřená máslem a obložená podušenou směsí z kuřecích jater, rajčat, šalotky a dalších ingrediencí.

Kuřecí proužky v corn flakes

Proužky kuřecích prsou obalené ve vejcích a drcených corn flakes, usmažené dozlatova.

Kuřecí tortilky s jemnou salsou

Teplý předkrm vhodný i jako lehká letní večeře. Na pánvi opečené kuřecí maso, nakrájené, zabalené do tortil spolu s opečenou zeleninou, zakápnuté salsou a kysanou smetanou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy