REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

s masem (i droby), uzeninou

Kuřecí tortilky s jemnou salsou

Teplý předkrm vhodný i jako lehká letní večeře. Na pánvi opečené kuřecí maso, nakrájené, zabalené do tortil spolu s opečenou zeleninou, zakápnuté salsou a kysanou smetanou.

Langustové knedlíčky

Z konzervované langusty připravený chutný předkrm.

Mexické kuře s chipsy

Opečené pikantní kuřecí maso servírované s balkánským sýrem, zakysanou smetanou a tortilovými chipsy.

Míchaná vajíčka se šunkou

Smažená vajíčka na másle, snad nejoblíbenější česká teplá snídaně. Někdo je má rád dobře prosmažené, jiný zase tak akorát, aby žloutek byl jen částečně ztuhlý …

Míchaná vejce s mozečkem

Na másle a cibuli zprudka orestované kousky vepřového mozečku, zalité vejci, po ztuhnutí pokrm servírovaný teplý, ozdobený nasekanou petrželkou.

Mini cheeseburgery

Na pánvi opečené masové placičky, servírované v housce obložené dalšími ingrediencemi.

Mozzarella v kabátku

Kuličky mozzarelly obalené v anglické slanině, krátce na oleji opečené, podávané s rajčatovou omáčkou, ozdobené rukolou.

Nočky s vejci a šunkou

Domácí noky usmažené na pánvi spolu s vejci, slaninou a kostičkami šunky, dochucené kořením a nastrouhaným sýrem.

Omeleta s chřestem II.

Jedna z variant na chutnou omeletu ochucenou kromě jiného paličkami chřestu a šunkou, vhodnou například jako součást snídaňového menu.

Omeleta se šunkou

Jednoduchý recept na vaječnou omeletu zapečenou s kostičkami šunky.

Omeleta se žampióny a anglickou slaninou

Vaječná omeleta z čerstvých hub dochucená paprikou, cibulí a bylinkami.

Omeleta z vajec a salámu

Recept pro dvě osoby na slanou vaječnou omeletu s uzeninou.

Ostré hovězí s tortillami

Opečené hovězí maso s chilli papričkou, cibulí, rajčatovým protlakem a dalšími ingrediencemi, servírované s vařenými těstovinami.

Palačinky se sýrovo-šunkovou náplní

Na slano usmažené palačinky, zapečené v troubě naplněné sýrovo-šunkovou směsí.

Párky smažené v těstíčku

Nožičky párků usmažené v těstíčku dorůžova, vhodné jako teplý předkrm nebo večeře.

Pažitkové rizoletky plněné masem

Rizoletky plněné masovou směsí, obalené v trojobalu a smažené dozlatova, servírované přelité pažitkovým dipem.

Pečená šunka se sázenými vejci

Plátky opečené šunky pečené spolu s vyklepnutými vejci.

Pikantní opečená játra

Zprudka opečená vepřová játra spolu s červenou paprikou a cibulí, dochucená pepřem a solí.

Pikantní rizolety

Palačinky plněné masovou směsí, obalené v klasickém trojobalu a usmažené dozlatova.

Pohankové palačinky se šunkou

Palačinky plněné sýrovou pomazánkou, špenátem a šunkou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy