Teplý předkrm vhodný i jako lehká letní večeře. Na pánvi opečené kuřecí maso, nakrájené, zabalené do tortil spolu s opečenou zeleninou, zakápnuté salsou a kysanou smetanou.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
8 ks | pšeničných tortil |
3-4 ks | kuřecí prsní řízky |
2 ks | masité barevné papriky |
2 ks | jarní cibulky |
1 ks | cibule |
1 ks | jablka |
200 ml | kysané smetany |
400 g | krájených rajčat (Valfrutta) |
střik šťávy z citronu | |
římský kmín | |
olivový olej | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Jarní cibulku nakrájejte na jemno, přidejte k ní nasekanou 1/
2 papriky, nastrouhané jablko a obsah plechovky rajčat, osolte, opepřete a přidejte jemně namletý kmín, takto připravenou salsu odložte do lednice
2. Řízky omyjte, osušte, zlehka naklepejte a vetřete do nich kořenicí směs, na velké pánvi rozpalte olej a začněte na něm opékat maso (asi 5 minut z každé strany), v polovině opékání k masu přidejte na proužky nakrájenou cibuli a zbylou papriku, občas zeleninu prohoďte, ať se rovnoměrně opeče
3. Hotové maso vyjměte z pánve, nakrájejte je na proužky a rovnoměrně naneste na tortily
4. Kousky masa ještě obložte opečenou zeleninou, zakápněte salsou a smetanou, srolujte a podávejte ještě teplé.
Kupované placky ohřejeme nejlépe zabalené v igelitovém sáčku, mírně postříkané vodou v mikrovlnné troubě, nebo je můžeme na sucho prohřát na pánvi na malém zdroji tepla.Vyzkoušejte více variant salsy: Klasická salsa – místo jablka použijte zelenou papriku. Fazolová salsa – do klasické verze vmíchejte rozmačkané černé fazole z plechovky. Tortily můžete také na závěr zapéct posypané sýrem.
Poznámka:Recept na tortily: Kukuřičné tortilly (TORTILLAS DE MAÍZ).