REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí tortilky s jemnou salsou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplý předkrm vhodný i jako lehká letní večeře. Na pánvi opečené kuřecí maso, nakrájené, zabalené do tortil spolu s opečenou zeleninou, zakápnuté salsou a kysanou smetanou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
8 kspšeničných tortil
3-4 kskuřecí prsní řízky
2 ksmasité barevné papriky
2 ksjarní cibulky
1 kscibule
1 ksjablka
200 mlkysané smetany
400 gkrájených rajčat (Valfrutta)
střik šťávy z citronu
římský kmín
olivový olej
pepř
sůl

Postup:

1. Jarní cibulku nakrájejte na jemno, přidejte k ní nasekanou 1/
2 papriky, nastrouhané jablko a obsah plechovky rajčat, osolte, opepřete a přidejte jemně namletý kmín, takto připravenou salsu odložte do lednice
2. Řízky omyjte, osušte, zlehka naklepejte a vetřete do nich kořenicí směs, na velké pánvi rozpalte olej a začněte na něm opékat maso (asi 5 minut z každé strany), v polovině opékání k masu přidejte na proužky nakrájenou cibuli a zbylou papriku, občas zeleninu prohoďte, ať se rovnoměrně opeče
3. Hotové maso vyjměte z pánve, nakrájejte je na proužky a rovnoměrně naneste na tortily
4. Kousky masa ještě obložte opečenou zeleninou, zakápněte salsou a smetanou, srolujte a podávejte ještě teplé.

Doporučení:

Kupované placky ohřejeme nejlépe zabalené v igelitovém sáčku, mírně postříkané vodou v mikrovlnné troubě, nebo je můžeme na sucho prohřát na pánvi na malém zdroji tepla.Vyzkoušejte více variant salsy: Klasická salsa – místo jablka použijte zelenou papriku. Fazolová salsa – do klasické verze vmíchejte rozmačkané černé fazole z plechovky. Tortily můžete také na závěr zapéct posypané sýrem.

Poznámka:

Recept na tortily: Kukuřičné tortilly (TORTILLAS DE MAÍZ).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Šéfkuchař Jakub Katolický představuje nové podzimní menu

Se změnou ročního období přichází i jiné preference chutí. Teplé letní dny vystřídá sychravé a chladnější podzimní počasí a tak raději sáhneme po vydatnějším jídle, které nás prohřeje a dodá nám dostatek energie. Toho si je samozřejmě vědom i šéfkuchař Pohostince Karlín, Jakub Katolický a tak pro vás, spolu se svým týmem, připravil nové menu, které byste si neměli nechat ujít.

číst dále ...

Váhala spustil prodej sametové šunky k 30. výročí revoluce

Výrobce uzenin Váhala spustil prodej limitované edice „sametové šunky“ k 30. výročí „sametové revoluce“. Prodejem šunky chce podpořit klub cestovatelů Zikmunda a Hanzelky. Těmto dvěma cestovatelům byla svoboda, pravda a přátelství velmi blízkým tématem.

číst dále ...

Zakysané mléčné výrobky, ty se v lednici nikdy neztratí

V každodenním shonu většinou nebývá na přípravu složitých jídel čas. Rychlá odpolední svačinka, která dokáže zasytit, proto přijde vždycky vhod. Dopřejte si kvalitní zakysané mléčné výrobky, které jsou nejen lahodné, ale především vám dodají potřebné živiny. K dostání jsou v mnoha podobách, můžete je konzumovat rovnou, nebo je využít například k přípravě vynikající bublaniny ze sezónního ovoce.

číst dále ...

Zpříjemněte dětem začátek školních povinností výbornými svačinkami

Září znamená především návrat do školních lavic. Kromě nové výbavy, aktovky či penálu ale rodiče také často řeší, co zabalit svým ratolestem na svačinu. Pokud bude jídlo chutné a dostatečně výživné, děti nebudou mít potřebu utrácet o přestávkách peníze za sladké tyčinky či nezdravé brambůrky z automatů. Přinášíme několik tipů, co mlsným školním jazýčkům nachystat.

číst dále ...

Zachraň jídlo vydává svou první kuchařku a spouští e-shop

“100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do posledního kousku” je podtitul nové kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni, která vychází v říjnu tohoto roku. Iniciativa Zachraň jídlo v receptech pracuje se surovinami, které v českých domácnostech nejčastěji zbývají. Smyslem knihy je snížit plýtvání na úrovni domácností. Kuchařku je možné si předobjednat na e-shopu a zisk z prodeje půjde na rozvoj vzdělávacích aktivit o plýtvání jídlem.

číst dále ...

S vinobraním mají co dělat také ekologičtí vinaři, zkuste bio víno!

Nacházející podzim neznamená čas sklizně pouze na polích či sadech, ale také na vinicích. Plné ruce práce mají i ti vinaři, kteří o vinnou révu pečují podle zásad ekologického zemědělství. Po vinobraní ze zralých kuliček hroznů následně vyrábějí bio víno. V čem spočívají jeho benefity a proč byste i při výběru lahve měli myslet především na kvalitu?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy