REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí tortilky s jemnou salsou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplý předkrm vhodný i jako lehká letní večeře. Na pánvi opečené kuřecí maso, nakrájené, zabalené do tortil spolu s opečenou zeleninou, zakápnuté salsou a kysanou smetanou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
8 kspšeničných tortil
3-4 kskuřecí prsní řízky
2 ksmasité barevné papriky
2 ksjarní cibulky
1 kscibule
1 ksjablka
200 mlkysané smetany
400 gkrájených rajčat (Valfrutta)
střik šťávy z citronu
římský kmín
olivový olej
pepř
sůl

Postup:

1. Jarní cibulku nakrájejte na jemno, přidejte k ní nasekanou 1/
2 papriky, nastrouhané jablko a obsah plechovky rajčat, osolte, opepřete a přidejte jemně namletý kmín, takto připravenou salsu odložte do lednice
2. Řízky omyjte, osušte, zlehka naklepejte a vetřete do nich kořenicí směs, na velké pánvi rozpalte olej a začněte na něm opékat maso (asi 5 minut z každé strany), v polovině opékání k masu přidejte na proužky nakrájenou cibuli a zbylou papriku, občas zeleninu prohoďte, ať se rovnoměrně opeče
3. Hotové maso vyjměte z pánve, nakrájejte je na proužky a rovnoměrně naneste na tortily
4. Kousky masa ještě obložte opečenou zeleninou, zakápněte salsou a smetanou, srolujte a podávejte ještě teplé.

Doporučení:

Kupované placky ohřejeme nejlépe zabalené v igelitovém sáčku, mírně postříkané vodou v mikrovlnné troubě, nebo je můžeme na sucho prohřát na pánvi na malém zdroji tepla.Vyzkoušejte více variant salsy: Klasická salsa – místo jablka použijte zelenou papriku. Fazolová salsa – do klasické verze vmíchejte rozmačkané černé fazole z plechovky. Tortily můžete také na závěr zapéct posypané sýrem.

Poznámka:

Recept na tortily: Kukuřičné tortilly (TORTILLAS DE MAÍZ).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy