REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Míchaná vajíčka se šunkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smažená vajíčka na másle, snad nejoblíbenější česká teplá snídaně. Někdo je má rád dobře prosmažené, jiný zase tak akorát, aby žloutek byl jen částečně ztuhlý …


Ingredience:
Rozpis na 1 porci:
2-3 ksstředně velká vejce (nejlépe domácí!)
40-60 gplátků šunky
1/2 lžícemásla
sůl
pepř, paprika, petrželka na dochucení, jak kdo má rád

Postup:

1. Na rozpuštěném másle na pánvi zprudka orestujeme na kostičky nebo proužky nakrájenou šunku
2. Vyklepneme vejce, počkáme, až se bílky mírně zatáhnou, pak teprve začneme vaječinu míchat
3. Osolíme, jakmile se žloutky mírně zatáhnou, sundáme pánev ze zdroje tepla a okamžitě vejce přendáme na talířek (pokud je necháme na pánvi, teplota pánve vejce bude dále smažit a tak vysušovat!) a podáváme.

Doporučení:

Kdo má rád úplně žlutá míchaná vajíčka, prostě žloutky s bílky před vložením na pánev pěkně rozšlehá, třeba v hrnku vidličkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy