REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ostré hovězí s tortillami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené hovězí maso s chilli papričkou, cibulí, rajčatovým protlakem a dalšími ingrediencemi, servírované s vařenými těstovinami.


Ingredience:
500 gmletého hovězího masa
280 grajčatového pyré
2 lžíceolivového oleje
2 lžícerajčatového protlaku
1 lžičkamleté sladké papriky
1 kscibule
1 ksmalé chilli papričky
mletý pepř
sůl
tortilly k podávání

Postup:

1. Na rozehřátém olivovém oleji opečeme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté hovězí maso a opečeme do hněda (vařečkou masové hrudky drtíme, aby se rozpadaly na co nejmenší kousky)
2. Opékáme minimálně 10 minut, aby se maso propeklo
3. Pak přidáme očištěnou, na drobno nasekanou chilli papričku, mletou sladkou papriku, rajčatový protlak, rajčatové pyré a promícháme
4. Vaříme dalších 10 minut, podle chuti osolíme, opepříme a podáváme s tortillami a lehkým salátem smíchaným z rajčat, koriandru, cibule a trochy oleje.

Doporučení:

Takto připravené maso je chutnější, když se udělá den předem, nechá se v lednici uležet a pak se ohřeje.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy