REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mexické kuře s chipsy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené pikantní kuřecí maso servírované s balkánským sýrem, zakysanou smetanou a tortilovými chipsy.


Ingredience:
800 gkuřecích prsou
800 grajčat ve vlastní šťávě
120 gtortilových chipsů
50 gbalkánského sýru
4 ksstroužků česneku
2 ksnakládaných chilli papriček
1 kskelímku zakysané smetany
1 lžíceolivového oleje
hrst koriandrových lístků + 4 snítky na ozdobu
mořská sůl
voda

Postup:

1. V pánvi na rozehřátém oleji krátce opečeme oloupané, na jemné plátky nakrájené stroužky česneku, přidáme očištěná kuřecí prsa nakrájená na kostky a zprudka opečeme, aby se maso zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř, pak osolíme
2. Přidáme rajčata ve vlastní šťávě, na jemno nasekané nakládané chilli papričky a podle potřeby asi 100 ml vody, přivedeme k varu, snížíme teplotu a necháme asi 8 minut probublávat, aby se šťáva zredukovala
3. Nakonec dochutíme solí a vmícháme na drobno nasekané koriandrové lístky
4. Přendáme do servírovací mísy, navrch dáme zakysanou smetanu, rozdrobený balkánský sýr, koriandr a obložíme tortilovými chipsy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy