Z konzervované langusty připravený chutný předkrm.
Ingredience:
200 g | konzervované langusty |
50 g | šunky (žampiónů) |
1/4 l | mléka |
5 lžic | oleje |
5 lžic | hladké mouky |
1 lžíce | najemno nakrájené cibule |
2 ks | vajec |
strouhanka | |
muškátový květ | |
mletý pepř | |
sůl | |
tuk na smažení |
Postup:
1. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném oleji
2. Přidáme nadrobno nakrájenou šunku (žampióny), vmícháme hladkou mouku, osmahneme, zředíme mlékem a uvaříme hustou kaši
3. Do kaše pak vmícháme jemně nakrájené maso z langusty, osolíme, opepříme a necháme krátce proležet
4. Ze studeného těsta uděláme knedlíčky, obalíme v rozšlehaných vejcích, strouhance a usmažíme do křupava ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku.