REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Omeleta se žampióny a anglickou slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vaječná omeleta z čerstvých hub dochucená paprikou, cibulí a bylinkami.


Ingredience:
200 gžampionů (hřibů, masáků ...)
4 lžícehladké mouky
4 ksvejce
1dlmléka
červená paprika
řeřicha
pažitka
cibule
pepř
sůl

Postup:

1. Z vajec, mléka a mouky si připravíme klasické těstíčko na palačinky, důkladně rozšleháme, osolíme a necháme 10 minut odpočinout
2. Houby pokrájíme na plátky a na oleji chvíli podusíme
3. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky
4. Vychladlé houby a slaninu vmícháme do těstíčka, na pánvi rozpálíme olej, nalijeme naběračkou těstíčko a smažíme z obou stran
4. Omeletu přesuneme na talíř, ozdobíme proužky papriky, kolečky cibule, přidáme nasekanou pažitku a řeřichu, opepříme a ihned podáváme s čerstvým pečivem, případně vařenými brambory.

Doporučení:

V houbařské sezóně používáme čerstvé houby jako hřiby a ostatní hřibovité. Výborné jsou i holubinky a muchomůrky růžovky (tzv. masáci).

Poznámka:

Recept i s fotografiemi nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy