Vaječná omeleta z čerstvých hub dochucená paprikou, cibulí a bylinkami.
Ingredience:
200 g | žampionů (hřibů, masáků ...) |
4 lžíce | hladké mouky |
4 ks | vejce |
1dl | mléka |
červená paprika | |
řeřicha | |
pažitka | |
cibule | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Z vajec, mléka a mouky si připravíme klasické těstíčko na palačinky, důkladně rozšleháme, osolíme a necháme 10 minut odpočinout
2. Houby pokrájíme na plátky a na oleji chvíli podusíme
3. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky
4. Vychladlé houby a slaninu vmícháme do těstíčka, na pánvi rozpálíme olej, nalijeme naběračkou těstíčko a smažíme z obou stran
4. Omeletu přesuneme na talíř, ozdobíme proužky papriky, kolečky cibule, přidáme nasekanou pažitku a řeřichu, opepříme a ihned podáváme s čerstvým pečivem, případně vařenými brambory.
V houbařské sezóně používáme čerstvé houby jako hřiby a ostatní hřibovité. Výborné jsou i holubinky a muchomůrky růžovky (tzv. masáci).
Poznámka:Recept i s fotografiemi nám poslal Dalibor Marounek