REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nočky s vejci a šunkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí noky usmažené na pánvi spolu s vejci, slaninou a kostičkami šunky, dochucené kořením a nastrouhaným sýrem.


Ingredience:
400 gpolohrubé mouky
100 gšunky od kosti
100 gnahrubo nastrouhané goudy
50 gslaniny
200-250 mlvody
2 lžičkysoli
1 lžícevejce na těsto + 1-2 ks vejce na 1 porci
2 kslahůdkového droždí (k mání v prodejnách Zdravé výživy)
pažitka na posypání
pepř
sůl

Postup:

1. Ze všech ingrediencí na noky si vymícháme vařečkou polotuhé těsto, vodu přidáváme postupně, abychom získali polotuhé těsto, které půjde dobře protláčet přes haluškovač, těsto necháme cca 1/
2 hodiny odpočinou
2. Do vroucí osolené vody přes haluškové síto protlačujeme těsto, opatrně zamícháme, aby se nám nepřichytilo ke dnu, až halušky vyplavou k hladině, vaříme ještě 3 minuty, pak scedíme do sítka, krátce propláchneme studenou vodou, necháme okapat
3. Do pánve si dáme na kostičky pokrájenou slaninu a necháme vyškvařit, přidáme noky (měla jsem 1/
4 z dávky), dále na kostičky pokrájenou šunku a chvilku opékáme, pak rozklepneme vejce, zamícháme, osolíme a opepříme a přidáme nastrouhanou goudu, až se nám vejce srazí a sýr rozpustí, máme hotovo
4. Na talíři posypeme lahůdkovým droždím (nemusíme) a nakrájenou pažitkou.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy