Kuličky mozzarelly obalené v anglické slanině, krátce na oleji opečené, podávané s rajčatovou omáčkou, ozdobené rukolou.
Ingredience:
10 ks | kuliček mozzarelly |
5 ks | plátků anglické slaniny |
120 g | rukoly |
100 g | hotové rajčatové omáčky z plechovky |
1 lžíce | olivového oleje |
Postup:
1. Plátky slaniny překrojíme podélně na poloviny, do každého kousku slaniny zabalíme kuličku mozzarelly a spíchneme ji párátkem, aby se nerozpadla
2. Zabalené kuličky zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji (olej by měl být horký a celý proces by měl trvat skutečně jen krátkou chvilku, aby se sýr neroztavil)
3. Rajčatovou omáčku prohřejeme, přelijeme jí sýrové kuličky, ozdobíme propláchnutou okapanou rukolou a ihned podáváme.