Rychlá teplá večeře do ruky? Co třeba opečené půlky baget potřené domácím guacamole, obložené plátky kuřecí prsní šunky nejvyšší jakosti ještě zauzené a ztraceným vejcem. Vejce navrchu můžete ještě okořenit špetkou soli, pepře, sušeného česneku a červené papriky.
Ingredience:
Rozpis na 1 porci: | |
1 ks | velká francouzská bageta |
1 ks | rajče |
1 ks | avokádo |
1 ks | limetka |
2 ks | vajíčka |
4 ks | plátky kuřecí prsní šunky nejvyšší jakosti zauzené od Drůbežářského závodu Klatovy |
sladká mletá paprika | |
sušený česnek | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Nejprve bagetu rozkrojte na dvě stejné části a pak ještě na polovinu. Poloviny opečte na rozpálené pánvi se lžičkou másla.
- Avokádo si vedle v misce rozmačkejte vidličkou a přidejte nadrobno nakrájenou cibulku, rajče a šťávu z poloviny limetky.
- Opečenou bagetu potřete hotovým guacamole, na něj pak položte 2 plátky šunky a ztracené vejce (TIP: pro snadnější přípravu můžete nahradit volským okem, které na konci přiklopíte pokličkou a žloutek se tím uzavře a získá podobnou konzistenci jako ztracené vejce).
- Vejce navrchu můžete ještě okořenit špetkou soli, pepře, sušeného česneku a červené papriky.
Recept na ztracené vejce najdete zde: Ztracená vejce…
Poznámka:Recept k článku: 3v1 – snídaně, svačina i večeře chutně a rychle