Opečené klobásy v pivní směsi, při podávání ozdobené kolečky cibule a nasekanou feferonkou.
Ingredience:
200 ml | tmavého ležáku |
250 g | kečupu |
250 g | cibule |
4 ks | kvalitní paprikové klobásy |
cibule a feferonka na ozdobení | |
česnek | |
chilli | |
olej |
Postup:
1. Klobásy naporcujeme (nejdříve podélně na dvě poloviny, pak je překrojíme napříč), krátce opečeme na rozehřátém oleji a vyjmeme je
2. Na tuku orestujeme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme kečup, utřený česnek, špetku chilli, zalijeme vše černým pivem, provaříme a přidáme zpět opečené klobásy
3. Podáváme ozdobené kolečky syrové cibule, očištěnou, na jemno nasekanou feferonkou a čerstvým pečivem.
Česnek i chilli je třeba dávat uvážlivě podle chuti klobás.