REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brambory opékané s klobásou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené brambory s klobásou, zalité pikantní omáčkou.


Ingredience:
1 kgbrambor
250 gpikantní klobásy
400 gkrájených rajčat s česnekem v konzervě
2 lžíceolivového oleje
1 kschilli papričky
1 kscibule
2 ksstroužků česneku
pálivá paprika
mletý pepř
sůl
voda

Postup:

1. Do pánve na lžíci rozehřátého oleje dáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, oloupané, prolisované stroužky česneku, semínek zbavenou, najemno nakrájenou chilli papričku a čtyři minuty vše opékáme doměkka, přidáme mletý pepř, mletou pálivou papriku a promícháme 2. Pak přidáme konzervu nakládaných rajčat, na mírném ohni přivedeme k varu, necháme 20 minut probublávat, dokud omáčka nezhoustne a nakonec dochutíme solí
3. Mezitím oloupané brambory povaříme 15 minut v osolené vodě, scedíme je, necháme okapat a nakrájíme na plátky
4. Ve velké pánvi nasucho opečeme na kolečka nakrájenou klobásu, necháme pustit tuk, pak přidáme druhou lžíci oleje, osušené brambory, které na mírném ohni opečeme doměkka, vmícháme zhoustlou omáčku a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy