Na pánvi na oleji opečené plátky brambor, promíchané se zeleninou a zalité rozšlehanými vejci, pod pokličkou zapečené do ztuhnutí vajíček.
Ingredience:
6 ks | brambor střední velikosti |
4 ks | vejce |
2 ks | menší cibule |
1 ks | chorizo klobásy |
1 hrst | zeleného hrášku (mraženého) |
1 hrst | nakrájených žampionů |
(já jsem ještě přidala pár cherry rajčat, ale nemusí být) | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Syrové brambory oškrábeme a nakrájíme na slabší plátky cca 3 mm silné
2. Ve velké (širší) pánvi rozpálíme větší množství oleje, ale ne úplně tak, aby se plátky rychle usmažily, raději při mírnější teplotě a smažit déle, aby se tepelně upravily a jen zlehka opekly
3. Na druhé menší, ale hlubší, pánvi orestujeme na oleji nakrájenou cibuli, chorizo a žampiony, osolíme a opepříme, nakonec ve směsi prohřejeme hrášek
4. Brambory vyjmeme z oleje (můžeme osušit přebytečný olej) a přendáme ke směsi, promícháme, dosolíme a zalijeme rozšlehanými vejci, necháme na opravdu mírném plameni ztuhnout
5. Pánev přiklopíme velkým talířem, obrátíme a z talíře necháme tortillu sklouznout zpět do pánve, aby se opekla i z druhé strany, to už trvá jen chvilku, krájíme na dílky a teplé podáváme.
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….