REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborová tortilla s chorizem a žampiony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi na oleji opečené plátky brambor, promíchané se zeleninou a zalité rozšlehanými vejci, pod pokličkou zapečené do ztuhnutí vajíček.


Ingredience:
6 ksbrambor střední velikosti
4 ksvejce
2 ksmenší cibule
1 kschorizo klobásy
1 hrstzeleného hrášku (mraženého)
1 hrstnakrájených žampionů
(já jsem ještě přidala pár cherry rajčat, ale nemusí být)
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Syrové brambory oškrábeme a nakrájíme na slabší plátky cca 3 mm silné
2. Ve velké (širší) pánvi rozpálíme větší množství oleje, ale ne úplně tak, aby se plátky rychle usmažily, raději při mírnější teplotě a smažit déle, aby se tepelně upravily a jen zlehka opekly
3. Na druhé menší, ale hlubší, pánvi orestujeme na oleji nakrájenou cibuli, chorizo a žampiony, osolíme a opepříme, nakonec ve směsi prohřejeme hrášek
4. Brambory vyjmeme z oleje (můžeme osušit přebytečný olej) a přendáme ke směsi, promícháme, dosolíme a zalijeme rozšlehanými vejci, necháme na opravdu mírném plameni ztuhnout
5. Pánev přiklopíme velkým talířem, obrátíme a z talíře necháme tortillu sklouznout zpět do pánve, aby se opekla i z druhé strany, to už trvá jen chvilku, krájíme na dílky a teplé podáváme.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy