REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krevetový špíz s cizrnovým pyré

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krevety na špejlích servírované s vykouzlenou delikatesou z luštěnin, tentokrát z cizrny. Tento předkrm není kuchařsky náročný, navíc se nemusí stát ani dlouho u plotny. Recept vám zabere 15-30 minut. Recept Markéty Hrubešové z nového pořadu Recepty pro radost, TV Paprika.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
10 kspředvařených krevet
2 ksstvoly citronové šťávy
1/2 kscitrónu
1 ksstroužek česneku
1 plechovkacizrny
2 lžíceolivového oleje
1 dlvývaru
pepř
sůl

Postup:

1. Nejdříve si připravíme pyré; do větší mísy vsypeme sceděnou a propláchnutou plechovku cizrny (několik zrnek si necháme na ozdobu), přidáme 1dl vody nebo vývaru, 1 stroužek česneku, asi 2 lžíce oleje, citrónovou šťávu a trochu soli, vymixujeme dohladka
2. Pak si připravíme krevety; z citrónové trávy sloupneme vrchní vrstvu, na takto připravené špízy napíchneme 10 krevet
3. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a krevety na něm zprudka orestujeme, stačí jim cca 2 minuty z každé strany, pak stáhneme z ohně
4. Hotové špízy podáváme s miskou pyré.

Poznámka:

Zdroj: Recepty pro radost, TV PaprikaČlánek k receptu: Luxusní menu přímo na Váš stůl – Recepty pro radost s Markétou a Patrikem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy