Palačinky plněné bylinkovým tvarohem, šunkou, roketou a rajčatovo-bazalkovou směsí, pěvně svinuté, příčně rozpůlené.
Ingredience:
Na palačinky: | |
160 g | hladké mouky |
160 ml | mléka |
4 lžičky | olivového oleje |
3 ks | vajec |
1/2 ks | svazku petrželky |
mletý pepř | |
sůl | |
Na náplň: | |
200 g | bylinkového tvarohu |
150 g | rokety |
150 g | šunky |
50 g | sušených rajčat v oleji |
1/2 ks | svazku bazalky |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Petrželku opereme, osušíme a otrhané lístky na drobno nasekáme
2. Vejce rozšleháme s mlékem, přisypeme hladkou mouku a vymícháme hladké, husté těsto, přidáme petrželku, osolíme, opepříme a necháme 30 minut odpočinout
3. Roketu přebereme, očistíme, opereme a osušíme
4. Rajčata vyjmeme z oleje, na drobno nakrájíme, smícháme s na jemno nasekanou bazalkou a trochou oleje z rajčat, osolíme a opepříme
5. V pánvi po částech rozehříváme olivový olej a usmažíme na něm 4 velké tenké palačinky
6. Pak je rozložíme vedle sebe, potřeme bylinkovým tvarohem, navrch rozdělíme roketu, poklademe plátky šunky, potřeme rajčatovo-bazalkovou směsí, každou palačinku pevně svineme a příčně rozpůlíme.
Závitky chutnají i studené.
Poznámka:Roketa je salátová zelenína, tvarem oblá, má jemnější chuť než rukola.