REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jarní závitky s bylinkami a šunkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Palačinky plněné bylinkovým tvarohem, šunkou, roketou a rajčatovo-bazalkovou směsí, pěvně svinuté, příčně rozpůlené.


Ingredience:
Na palačinky:
160 ghladké mouky
160 mlmléka
4 lžičkyolivového oleje
3 ksvajec
1/2 kssvazku petrželky
mletý pepř
sůl
Na náplň:
200 gbylinkového tvarohu
150 grokety
150 gšunky
50 gsušených rajčat v oleji
1/2 kssvazku bazalky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Petrželku opereme, osušíme a otrhané lístky na drobno nasekáme
2. Vejce rozšleháme s mlékem, přisypeme hladkou mouku a vymícháme hladké, husté těsto, přidáme petrželku, osolíme, opepříme a necháme 30 minut odpočinout
3. Roketu přebereme, očistíme, opereme a osušíme
4. Rajčata vyjmeme z oleje, na drobno nakrájíme, smícháme s na jemno nasekanou bazalkou a trochou oleje z rajčat, osolíme a opepříme
5. V pánvi po částech rozehříváme olivový olej a usmažíme na něm 4 velké tenké palačinky
6. Pak je rozložíme vedle sebe, potřeme bylinkovým tvarohem, navrch rozdělíme roketu, poklademe plátky šunky, potřeme rajčatovo-bazalkovou směsí, každou palačinku pevně svineme a příčně rozpůlíme.

Doporučení:

Závitky chutnají i studené.

Poznámka:

Roketa je salátová zelenína, tvarem oblá, má jemnější chuť než rukola.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy