REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Játra na cibulce s brokolicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplý předkrm z dílny George.


Ingredience:
100 gjater (vepřové nebo kuřecí)
80 gbrokolice
cibule
vegeta
pepř
mletá paprika
rostlinný olej na smažení

Postup:

1. Čerstvou brokolici opereme a pokrájíme na menší kousky, osolíme vegetou (mraženou povolíme a pokračujeme taktéž)
2. Na kousky nakrájená játra zprudka orestujeme na pánvičce a pak přidáme na kousky nakrájenou cibuli
3. K játrům na pánvičku přisypeme brokolici a celou směs na mírném ohni důkladně promícháme
4. Podlijeme trochou vody a na 5 minut zakryjeme pokličkou, aby se nám brokolice tzv. dodělala (oheň na minimum)
5. Odstavíme, dochutíme vegetou, paprikou a mírně opepříme
6. Podáváme na menším talířku teplé!

Doporučení:

– Je lepší brokolici na 2 minuty \“povařit\“ v mikrovlnné troubě nebo ji můžeme uvařit přímo ve vodě do měkka a pak ji přimíchat k játrům.

Poznámka:

– Játra se zásadně solí až na konci vaření, jinak ztvrdnou!!!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy