Bramborové placky plněné směsí zeleniny a kuřecího masa.
Ingredience:
400 g | vařených brambor |
150 g | hladké mouky |
mouka na vál | |
sůl | |
Na náplň: | |
2 lžíce | lehké majonézy |
200 g | pečeného kuřecího masa |
4 ks | rajčat |
1 ks | papriky |
1 ks | menšího pórku |
hrst nasekaných bylinek | |
sůl |
Postup:
1. Očištěnou papriku, rajčata a pórek omyjeme, vše nakrájíme na menší kousky a dáme do mísy
2. Přidáme na kousky nakrájené pečené kuřecí maso, majonézu, na drobno nasekané bylinky, trochu osolíme, promícháme a uložíme do chladničky
3. Zcela vychladlé vařené brambory prolisujeme nebo na jemno nastrouháme, osolíme, smícháme s hladkou moukou a vypracujeme poměrně tuhé těsto
4. Pak těsto rozdělíme na několik menších částí, které rozválíme na pomoučeném válu na tenké placky a upečeme na suché pánvi (nebo je-li to možné, přímo na plotně)
4. Hotové horké placky stočíme ihned do kornoutů, naplníme je připravenou směsí zeleniny s kuřecím masem a ihned podáváme.
Horké placky jsou chutné i bez náplně, potřené jen tenkou vrstvou másla.