REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí twister

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborové placky plněné směsí zeleniny a kuřecího masa.


Ingredience:
400 gvařených brambor
150 ghladké mouky
mouka na vál
sůl
Na náplň:
2 lžícelehké majonézy
200 gpečeného kuřecího masa
4 ksrajčat
1 kspapriky
1 ksmenšího pórku
hrst nasekaných bylinek
sůl

Postup:

1. Očištěnou papriku, rajčata a pórek omyjeme, vše nakrájíme na menší kousky a dáme do mísy
2. Přidáme na kousky nakrájené pečené kuřecí maso, majonézu, na drobno nasekané bylinky, trochu osolíme, promícháme a uložíme do chladničky
3. Zcela vychladlé vařené brambory prolisujeme nebo na jemno nastrouháme, osolíme, smícháme s hladkou moukou a vypracujeme poměrně tuhé těsto
4. Pak těsto rozdělíme na několik menších částí, které rozválíme na pomoučeném válu na tenké placky a upečeme na suché pánvi (nebo je-li to možné, přímo na plotně)
4. Hotové horké placky stočíme ihned do kornoutů, naplníme je připravenou směsí zeleniny s kuřecím masem a ihned podáváme.

Doporučení:

Horké placky jsou chutné i bez náplně, potřené jen tenkou vrstvou másla.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy