REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí hamburger

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi opečený mletý hamburger, servírovaný v housce obložený dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
4 kssezamových housek
2 ksrajčat
1 ksmalé cibule
1/4 kssalátové okurky
4 lžícekečupu
3 lžícemásla
250 govčího sýra
několik listů salátu
Na hamburger:
500 gmletého masa
50 gstrouhanky
2 ksvajec
1 ksmalé cibule
1 ksstroužku česneku
mletý pepř
majoránka
sůl

Postup:

1. Oloupeme cibule, jednu nakrájíme na kostičky a druhou na kolečka, oloupaný stroužek česneku nakrájíme na drobno
2. Cibulové kostičky s česnekem osmahneme na lžíci rozehřátého másla, nasypeme k mletému masu, přidáme vejce, strouhanku, majoránku, sůl, mletý pepř, promícháme a vytvarujeme 4 ploché plátky, které opečeme po obou stranách na zbylém rozehřátém másle
3. Ovčí sýr nakrájíme na plátky, položíme je na horké maso a necháme roztavit
4. Očistíme listy salátu a zeleninu nakrájíme na plátky
5. Na rozpůlené housky položíme list salátu, na něho okurky, rajčata a kolečka cibule, pokapeme kečupem a navrch dáme plátek masa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy