Na pánvi opečený mletý hamburger, servírovaný v housce obložený dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
4 ks | sezamových housek |
2 ks | rajčat |
1 ks | malé cibule |
1/4 ks | salátové okurky |
4 lžíce | kečupu |
3 lžíce | másla |
250 g | ovčího sýra |
několik listů salátu | |
Na hamburger: | |
500 g | mletého masa |
50 g | strouhanky |
2 ks | vajec |
1 ks | malé cibule |
1 ks | stroužku česneku |
mletý pepř | |
majoránka | |
sůl |
Postup:
1. Oloupeme cibule, jednu nakrájíme na kostičky a druhou na kolečka, oloupaný stroužek česneku nakrájíme na drobno
2. Cibulové kostičky s česnekem osmahneme na lžíci rozehřátého másla, nasypeme k mletému masu, přidáme vejce, strouhanku, majoránku, sůl, mletý pepř, promícháme a vytvarujeme 4 ploché plátky, které opečeme po obou stranách na zbylém rozehřátém másle
3. Ovčí sýr nakrájíme na plátky, položíme je na horké maso a necháme roztavit
4. Očistíme listy salátu a zeleninu nakrájíme na plátky
5. Na rozpůlené housky položíme list salátu, na něho okurky, rajčata a kolečka cibule, pokapeme kečupem a navrch dáme plátek masa.