REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hemenex

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasický recept na výbornou snídani z vajíček se šunkou, anglickou slaninou či jinou uzeninou.


Ingredience:
4 ksvajec
3-4 ksplátky šunky (anglické slaniny či jiné uzeniny)
mletá červená paprika
pepř
sůl
olej
(petrželka, rajče a okurek na zdobení)

Postup:

1. Teflonovou pánev postavíme na oheň a sporák nastavíme na co nejmenší teplotu
2. Trochu oleje kápneme na pánev a po celé pánvi rozložíme plátky šunky
3. Postupně opatrně naklepneme jednotlivá vajíčka a jedno po druhém vyklopíme na pánev tak, aby nám žloutek zůstal v celku (vajíčka umístíme rovnoměrně po celé pánvi)
4. Vše dle chuti osolíme, dochutíme špetkou červené papriky a špetkou pepře a pánev zakryjeme pokličkou
5. Na mírném ohni restujeme (dusíme) vajíčka do mírného zhoustnutí žloutků
6. Nakonec sundáme pánev z ohně a opatrně celou placku vyklopíme na talíř
7. Dozdobíme např. petrželkou, plátky rajčátek a okurek, ihned horké podáváme.

Doporučení:

Hlavně začátečníci se při přípravě vajíček, nebo pokrmů z vajíček dopouštějí některých zásadních chyb:- je strašně důležité zvolit pánev s nepřilnavým povrchem- vaječné pokrmy musíme připravovat na mírném ohni a ne zprudka, jinak se nám pokrmy připálí- u Hemenexu je také důležité pánev přiklopit pokličkou, pak se nám celý pokrm dělá rovnoměrně a docílíme krásně uvařených žloutků, bez toho, aby se nám připalovala spodní část pokrmu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy