Nebojte se experimentovat, zatímco na Vánoce bývá menu zpravidla téměř neměnné, Velikonoce dávají mnohem větší prostor vyzkoušet něco nového. Co tak si na pánvi usmažit slané omelety.
Ingredience:
1/2 hrnku | cizrnové mouky |
1/2 hrnku | zeleniny (např. žampiony, paprika, hrášek) |
2/3 hrnku | vody |
2 lžíce | lahůdkového droždí |
1/2 lžičky | soli (+ špetka černé soli pro vajíčkovou chuť) |
kurkuma | |
pepř | |
olej |
Postup:
- V míse připravíme těsto z cizrnové mouky, vody, soli, lahůdkového droždí, kurkumy a pepře.
- Zeleninu krátce orestujeme na pánvi s trochou oleje a poté přimícháme do těsta.
- Polovinu směsi dáme na pánev a opékáme z obou stran přibližně 4 minuty na mírném plameni. Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.
Recept k článku: Svátky jara jinak aneb chutné velikonoční recepty nejen pro vegany
Poznámka:Zdroj: veganskaspolecnost.cz