REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

zelenina

Bramborová omeleta se šunkou a sýrem

Z nastrouhaných, okořeněných a česnekem dochucených, syrových brambor usmažená omeleta obložená nastrouhaným tvrdým sýrem, nadrobno nakrájenou šunkou a posekanou jarní cibulkou, zapečená pod pokličkou zalitá rozšlehanými vejci.

Cuketovo-bramborové placky

Placky, bramboráčky nebo lokše. Názvů pro bramborové lívance je mnoho, stejně jako receptů. Tenhle je zvláštní v tom, že základem je bramborová kaše. Pokud vám tedy zbyla třeba z předchozího dne, využijte ji do nového jídla.

Cuketovo-cizrnové placičky

Placky z cizrny, cukety, vajec a dalších ingrediencí, usmažené dozlatova.

Čekanka salátová s mozečkem

Podušená čekanka, zdobená osmaženým telecím mozečkem s vajíčkem.

Houby v kapse

Kapsy z palačinkového těsta plněné houbovo-vaječnou směsí s bylinkami. Obalené v trojobalu a pak smažené na oleji.

Kapusta s vejci jako mozeček

Uvařená kapusta nakrájená na drobno, podušené s cibulí a promíchané s vejci usmaženými na slanině.

Kapustičky s hráškem a mandlemi

Opečené kapustičky s česnekem, hráškem, mandlemi a šalvějovými lístky, podávané posypané nastrouhanou citronovou kůrou.

Křenové plátky brambor

Plátky brambor obalené v křenovém těstíčku, usmažené dozlatova, servírované jako lehká večeře, či chuťovka k pivu nebo vínu.

Květákový mozeček

Uvařený květák rozdělaný na menší růžičky, orestovaný na oleji spolu s cibulí a vejci.

Květákový mozeček s hráškem a paprikou

Očištěný, krátce povařený květák restovaný s nakrájenou cibulkou, kostičkami červené papriky, vajíčky a zeleným hráškem.

Obalovaný lilek s dipem

Obalené plátky lilku v trojobalu, usmažené dozlatova a podávané s mátovo-jogurtovým dipem.

Omeleta s chřestem

Ovařené stonky chřestu zabalené do omelety, servírované s čatní z papriky a kaparů.

Papriková kolečka plněná vajíčkem

Masitá paprika nakrájená na silnější kolečka, opečená na pánvi spolu s vejci.

Ředkvičky na slanině s vejci

Na slaninovo-cibulovém základě orestované plátky ředkviček, chvíli podušené okořeněné, mírně podlité vodou, nakonec smíchané s vajíčky, směs usmažená do ztuhnutí vajec.

Smažené kuličky s tomatovou omáčkou

Jednotlivé kuličky růžičkové kapusty obalené v těstíčku, usmažené dozlatova a podávané s tomatovou omáčkou.

Smažené mrkvové placičky

Placičky z mrkve, sýru, zakysané smetany, mouky a vajec, usmažené dozlatova.

Špenátová omeleta

Vaječné omelety dochucené špenátem, plněné mascarponovo-žampionovou směsí.

Zelenina v omeletě

Vaječné omelety servírované naplněné podušenou zeleninou.

Zeleninové placičky II.

Těsto z mrkve, cukety, cibule a dalších ingrediencí, usmažené dozlatova ve tvaru placiček.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy