REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Obalovaný lilek s dipem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Obalené plátky lilku v trojobalu, usmažené dozlatova a podávané s mátovo-jogurtovým dipem.


Ingredience:
2 lžícesoli
olej na smažení
Na obalování:
180 gstrouhanky
150 ghladké mouky
80 mlmléka
3 ksvajec
mletý pepř
sůl
Na mátovo-jogurtový dip:
260 gbílého jogurtu
1 hrstnasekané čerstvé máty
1 lžičkacitronové šťávy
1 ksstroužku česneku
mletý pepř
sůl
600 glilku

Postup:

1. Lilek nakrájíme na půl centimetrové plátky, zasypeme solí a necháme je 30 minut vypotit, pak dobře omyjeme a osušíme papírovým ubrouskem
2. Mezitím si uděláme dip; Do misky dáme bílý jogurt, oloupaný, prolisovaný stroužek česneku, na drobno nasekanou mátu, citronovou šťávu, podle chuti osolíme, opepříme, dobře promícháme a dáme do chladu
3. Plátky lilku obalujeme nejdříve v hladké mouce promíchané se solí i pepřem, pak v našlehaných vejcích s mlékem a nakonec ve strouhance
4. V pánvi na rozehřátém oleji usmažíme po obou stranách plátky lilku dozlatova
5. Podáváme s připraveným mátovo-jogurtovým dipem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy