Ovařené stonky chřestu zabalené do omelety, servírované s čatní z papriky a kaparů.
Ingredience:
20 ks | stonků bílého chřestu |
1 lžíce | másla |
1/2 lžičky | cukru |
voda | |
sůl | |
Na čatní: | |
3 lžíce | olivového oleje |
2 lžíce | kaparů |
2 lžíce | vinného octa |
1/2 ks | červené papriky |
mletý pepř | |
sůl | |
Na omelety: | |
250 ml | mléka |
125 g | hladké mouky |
100 g | šunky |
2 ks | vajec |
máslo | |
sůl |
Postup:
1. Chřest omyjeme, oloupeme, odkrojíme dřevnaté konce a vaříme v osolené vodě s máslem a cukrem asi 15 minut, poté slijeme a necháme okapat
2. Na čatní omytou papriku zbavíme semen, nakrájíme na kostičky, pak smícháme s kapary, vinným octem, olivovým olejem, podle chuti osolíme i opepříme
3. Na těsto vejce rozšleháme s mlékem, hladkou moukou a solí, potom v pánvi na rozehřátém másle osmahneme vždy trochu na kostičky nakrájené šunky, zalijeme těstem a postupně usmažíme 4 omelety
4. Stonky chřestu zabalíme do omelet, rozdělíme na talíře a podáváme s čatní z papriky a kaparů.