REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapustičky s hráškem a mandlemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kapustičky s česnekem, hráškem, mandlemi a šalvějovými lístky, podávané posypané nastrouhanou citronovou kůrou.


Ingredience:
750 gkapustiček
120 gmraženého hrášku
80 gmásla
45 ghranolků mandlí
2 lžíceolivového oleje
1 lžícestrouhané citronové kůry
2 ksstroužků česneku
šalvějové lístky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. V pánvi na rozehřátém másle a 1 lžíci olivového oleje opečeme 3 minuty oloupané utřené stroužky česneku a na čtvrtky nakrájené kapustičky
2. Pak přidáme mražený hrášek a opečeme další 3 minuty, vše osolíme i opepříme
3. Na zbylém rozehřátém olivovém oleji opečeme krátce (asi 1 minutu) hranolky mandlí a šalvějové lístky
4. Poté vmícháme ke kapustičkám s hrášek, posypeme na jemno nastrouhanou citronovou kůrou a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy