REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křenové plátky brambor

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky brambor obalené v křenovém těstíčku, usmažené dozlatova, servírované jako lehká večeře, či chuťovka k pivu nebo vínu.


Ingredience:
500 gsyrových brambor
2 lžícečerstvě nastrouhaného křenu
2 ksvejce
hladká mouka
sádlo
sůl

Postup:

1. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné 1 cm
2. Připravené brambory obalíme v těstíčku z hladké mouky, rozšlehaného a mírně osoleného vejce, čerstvě nastrouhaného křenu
3. Obalené plátky smažíme na sádle, z obou stran, dozlatova
4. Křenové plátky podáváme k pivu, vínu, nebo jako rychlou večeři se zeleninovým salátem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy