REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Květákový mozeček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařený květák rozdělaný na menší růžičky, orestovaný na oleji spolu s cibulí a vejci.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
750 gkvětáku
6-8 ksvajec
1 ksvětší cibule
drcený kmín
mletý černý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Pod studenou tekoucí vodou opláchnutý květák uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, okapaný, mírně vychladlý rozdělíme na menší růžičky
2. Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli orestujeme zprudka na dobře rozpáleném oleji
3. Přidáme připravené růžičky květáku, osolíme je, okořeníme pepřem a kmínem, za občasného promíchání pokrm orestujeme
4. Rozšlehaná, mírně osolená vejce nalijeme ke květáku, mícháme, až vejce ztuhnou.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme vařené brambory a různé saláty. Ke květákovému mozečku je skvělý hlavně okurkový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy