REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Květákový mozeček s hráškem a paprikou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Očištěný, krátce povařený květák restovaný s nakrájenou cibulkou, kostičkami červené papriky, vajíčky a zeleným hráškem.


Ingredience:
1 ksmenšího květáku (cca 400 g)
4 ksvejce
1 ksvětší cibule
1/2 ksčervené papriky
1 hrnekmraženého nebo čerstvého hrášku
2 lžíceoleje
1 lžícemásla
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěný květák rozebereme na růžiky a v osolené vodě uvaříme doměkka
2. Na sítku necháme okapat a zchládnout
3. Ve větší pánvi rozpáléme olej a máslo, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme zezlátnout
4. Přidáme na kostičky nakráenou kapii nebo papriku a 5 minut restujeme
5. Pak přidáme květák, který trochu pomačkáme šťouchadlem na brambory
6. Do pánve vyklepneme vejce a necháme je srazit
7. Osolíme a opepříme dle chuti
8. Úplně nakonec přidáme hrášek a vše promícháme.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy