REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ředkvičky na slanině s vejci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na slaninovo-cibulovém základě orestované plátky ředkviček, chvíli podušené okořeněné, mírně podlité vodou, nakonec smíchané s vajíčky, směs usmažená do ztuhnutí vajec.


Ingredience:
2 svazkyředkviček
4 ksvejce
1 kscibule
50 gslaniny
1 lžícemásla
kmín
sůl
nasekaná petrželka na ozdobu

Postup:

1. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka
2. Na lžíci másla zpěníme slaninu spolu s nakrájenou cibulkou a necháme zesklovatět
3. Přidáme nakrájené ředkvičky, podlijeme troškou vody, osolíme, okmínujeme, přiklopíme pokličkou a dusíme asi 5 minut, než ředkvičky změknou
4. Sundáme pokličku, necháme vysmahnout přebytečnou tekutinu, pak přidáme rozklepnutá vejce a vše promícháme, vejce necháme ztuhnout
5. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou a podáváme teplý s čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy