REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené kuličky s tomatovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednotlivé kuličky růžičkové kapusty obalené v těstíčku, usmažené dozlatova a podávané s tomatovou omáčkou.


Ingredience:
600 grůžičkové kapusty
olej na smažení
voda
sůl
Na těstíčko:
70 ghladké mouky
125 mlmléka
1 ksvejce
špetka soli
Na tomatovou omáčku:
6 lžicolivového oleje
2 lžícebalsamikového octa
1 lžičkanasekaných kaparů
4 ksrajčat
3 kssardelek
2 ksšalotky
1 ksfeferonky
1 ksstroužku česneku
1 kssvazku petrželky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Nejdříve připravíme tomatovou omáčku; do mísy dáme oloupaná na drobno nakrájená rajčata, na jemno nasekané kapary a šalotky, očištěnou na malé kousky nakrájenou feferonku, oloupaný utřený stroužek česneku, na menší kousky nakrájené sardelky, na drobno nasekanou petrželku, vše zalijeme octem, olejem, osolíme, opepříme, promícháme a dáme vychladit do chladničky
2. Očištěnou růžičkovou kapustu spaříme ve vroucí osolené vodě, scedíme a necháme okapat
3. Z mléka, hladké mouky, rozklepnutého vejce a špetky soli uděláme řídké těstíčko
4. Jednotlivé kapustičky napíchneme na špejle, namočíme v těstíčku a usmažíme na rozehřátém oleji dorůžova, po usmažení necháme okapat na papírovém ubrousku
5. Ke smaženým kapustovým kuličkám podáváme vychlazenou tomatovou omáčku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy