Podušená čekanka, zdobená osmaženým telecím mozečkem s vajíčkem.
Ingredience:
8 ks | puků salátové čekanky |
1 ks | telecího mozečku |
50 g | másla |
2 ks | vajec |
2 ks | rajčat |
1 ks | cibule |
zelená petržel | |
muškátový oříšek | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné a omyté puky čekanky v celku na rozehřátém másle dusíme doměkka
2. Spařený a odblaněný telecí mozeček pokrájíme a na másle s nadrobno nakrájenou cibulí a zelenou petrželí osmažíme
3. Pak k mozečku přidáme rozkvedlaná vejce, osolíme, okořeníme a mícháme tak dlouho, až vejce ztuhnou
4. Udušené puky čekanky podélně rozpůlíme, řeznou plochu potřeme připraveným mozečkem a na povrch položíme 2-3 plátky oloupaného rajčete
5. Podáváme jako předkrm nebo jako teplý mezichod.
Příloha: Topinky.