REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houby v kapse

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kapsy z palačinkového těsta plněné houbovo-vaječnou směsí s bylinkami. Obalené v trojobalu a pak smažené na oleji.


Ingredience:
Těstíčko:
6 lžicpolohrubé mouky
2 lžícesolamylu rozmíchané v trošce studené vody
2 ksrozšlehaných vajíček
2,5 dlmléka
strouhanka na obalení
adžika
sůl
Houbová směs:
200 gčerstvých hub
2 lžícenasekané čerstvé petrželky nebo jiných bylinek
1 ksrozetřeného stroužek česneku
1 ksstřední cibule
1 ksvejce
uzená paprika
pepř
drcený kmín
sůl
A dále:
olej na smažení palačinek i hotových kapsiček

Postup:

1. Ze surovin vytvoříme husté těstíčko, jakoby na lívance
2. Necháme chvilku stát, pak ještě promícháme; v případě potřeby zahustíme moukou
3. Teflonovou pánev (průměr cca 12 cm) rozehřejeme, potřeme lehce olejem a usmažíme 4 placičky
4. Na trošce oleje zpěníme cibulku nakrájenou nadrobno, přidáme houby, česnek a kmín a krátce podusíme
5. Dochutíme pepřem, solí a nakonec vmícháme rozšlehané vejce a petržlovou nať
6. Vejce necháme lehce srazit a vychladit
7. Studenou směsí plníme palačinky, přeložením vzniknu kapsy
8. Sepneme je párátky a ponoříme do těstíčka
9. Pak obalíme ve strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě oleje
10. Podáváme s bramborovou kaší, brambory, pečivem nebo zeleninovým salátem.

Doporučení:

Kapsy jsou dobré i studené, pokud je uděláme menší, můžeme je nabídnout návštěvám jako jednohubky.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy