REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátová omeleta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vaječné omelety dochucené špenátem, plněné mascarponovo-žampionovou směsí.


Ingredience:
Na těsto:
420 mlpolotučného mléka
130 ghladké mouky
60 gčerstvého špenátu
2 ksvajec
špetka soli
olej na smažení
Na směs:
150-200 gmascarpone
350 gmražených žampionů
20 gmásla
1 ksstroužků česneku
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Máslo rozpustíme v pánvi, přidáme oloupaný prolisovaný stroužek česneku, krátce orestujeme, přidáme houby a za stálého míchání smažíme dokud houby nezměknou, pak přidáme mascarpone, necháme rozpustit (asi 2 minuty), nakonec osolíme, opepříme a udržujeme teplé
2. Na omelety do mísy prosejeme hladkou mouku se špetkou soli, přilijeme našlehané mléko s vejci, dobře promícháme a vmícháme očištěný na velmi tenké proužky nakrájený špenát
3. Pak v pánvi na rozehřátém oleji smažíme omelety po obou stranách dozlatova, hotové klademe na talíř, do poloviny je pokryjeme připravenou mascarponovo-žampionovou směsí, překlopíme a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy