Vaječné omelety dochucené špenátem, plněné mascarponovo-žampionovou směsí.
Ingredience:
Na těsto: | |
420 ml | polotučného mléka |
130 g | hladké mouky |
60 g | čerstvého špenátu |
2 ks | vajec |
špetka soli | |
olej na smažení | |
Na směs: | |
150-200 g | mascarpone |
350 g | mražených žampionů |
20 g | másla |
1 ks | stroužků česneku |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Máslo rozpustíme v pánvi, přidáme oloupaný prolisovaný stroužek česneku, krátce orestujeme, přidáme houby a za stálého míchání smažíme dokud houby nezměknou, pak přidáme mascarpone, necháme rozpustit (asi 2 minuty), nakonec osolíme, opepříme a udržujeme teplé
2. Na omelety do mísy prosejeme hladkou mouku se špetkou soli, přilijeme našlehané mléko s vejci, dobře promícháme a vmícháme očištěný na velmi tenké proužky nakrájený špenát
3. Pak v pánvi na rozehřátém oleji smažíme omelety po obou stranách dozlatova, hotové klademe na talíř, do poloviny je pokryjeme připravenou mascarponovo-žampionovou směsí, překlopíme a ihned podáváme.