Placky, bramboráčky nebo lokše. Názvů pro bramborové lívance je mnoho, stejně jako receptů. Tenhle je zvláštní v tom, že základem je bramborová kaše. Pokud vám tedy zbyla třeba z předchozího dne, využijte ji do nového jídla.
Ingredience:
Rozpis na 2 porce: | |
300 g | cukety |
200 g | bramborové kaše |
2 ks | stroužky česneku |
2 ks | střední vejce |
1 lžíce | hladké mouky |
olivový olej |
Postup:
- Nastrouhejte cuketu na hrubém struhadle a poměrně hodně nasolte (až přesolte), takto nechejte cuketu “potit” alespoň půl hodiny.
- Cuketa zatím za pomoci soli pustí přebytečnou vodu, kterou následně slijte a cuketu vyždímejte téměř do sucha.
- Přidejte prolisovaný česnek, vejce, mouku a bramborovou kaši.
- Vše důkladně promíchejte v řídké těsto.
- Nakonec těsto osmažte na trošce oleje ve tvaru menších placek.
Recept na bramborovou kaši nejdete zde: Bramborová kaše
Poznámka:Recept k článku: Což takhle dát si brambory?