Z nastrouhaných, okořeněných a česnekem dochucených, syrových brambor usmažená omeleta obložená nastrouhaným tvrdým sýrem, nadrobno nakrájenou šunkou a posekanou jarní cibulkou, zapečená pod pokličkou zalitá rozšlehanými vejci.
Ingredience:
Rozpis na 1 omeletu: | |
2 ks | větší brambory |
2-3 ks | vejce |
1 ks | jarní cibulky |
1 ks | stroužek česneku |
50 g | nastrouhaného tvrdého sýra |
50 g | plátků šunky |
olej na smažení | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Brambory oloupeme, nastrouháme nahrubo, osolíme je, okořeníme pepřem, dochutíme prolisovaným stroužkem česneku.
- Na rozpálený olej na pánvi nalijeme bramborové těsto, rozprostřeme ho i do krajů, pozvolna smažíme, pak omeletu opatrně otočíme.
- Po otočení na omeletu rozložíme nakrájenou šunku, nastrouhaný sýr a nastrouhanou jarní cibulku, zalijeme rozšlehanými vejci, které osolíme a okořeníme pepřem.
- Zaklopíme, pomalu smažíme, až se vejce zatáhne.