REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborová kaše

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené brambory šťouchané s mlékem a máslem.


Ingredience:
800 gbrambor
40 gmásla
200 mlmléka
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, zalijeme horkou slanou vodou a vaříme doměkka
2. Vodu slijeme, brambory rozšťoucháme a dobře promícháme
3. Kastrol s kaší necháme na mírném plameni a za stálého míchání přidáváme máslo a horké mléko
4. Bramborovou kaši dohladka vymícháme a podle potřeby osolíme.

Doporučení:

Aby byla kaše dobrá děláme ji krátce před podáváním. Servírujeme ji jako přílohu k masu i zelenině.

Poznámka:

Nejlépe se kaše našlehá ručním elektrickým šlehačem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy