REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vařené, dušené

Bramborová kaše

Uvařené brambory šťouchané s mlékem a máslem.

Bramborová kaše II.

Klasika nejen české kuchyně. Uvařené rozmačkané brambory smíchané s máslem a horkým mlékem.

Bramborová kaše III.

Další variace na chutnou přílohovou kaši z brambor, smetany a dalších ingrediencí.

Bramborová kaše s česnekem a podmáslím

Uvařené brambory rozmačkné s podmáslím, smetanou, pečeným česnekem, máslem a pažitkou.

Bramborová kaše s jablky

Oloupané, na menší kusy nakrájené brambory, uvařené spolu s kousky jablek zbavených jadřinců, vyšlehané s mlékem a máslem do konzistence hladké kaše.

Bramborová kaše s mrkví a česnekem

Kaše z brambor, mléka a másla, nastavená nastrouhanou mrkví a dochucená česnekem.

Bramborová kaše s rozinkami

Z vařených brambor připravená bramborová kaše, vyšlehaná se šlehačkou, promíchaná s rozinkami.

Bramborová kaše se sýrem

Bramborová kaše ochucená nastrouhaným sýrem.

Bramborové noky

Brambory vařené ve slupce, nastrouhané a smíchané s vejcem a hrubou moukou, uvařené ve vodě ve tvaru noků.

Bramborové noky II.

Uvařené a pak zapečené bramborové noky.

Bramborové noky III.

Rozpis na bramborové noky pro 4-6 osob.

Bramborové noky s karotkou

Noky připravené z uvařených brambor, nastrouhané karotky, hrubé mouky a vejce.

Bramborové pyré

Bramborové pyré je vlastně velmi jemná kaše připravená z uvařených brambor, másla a mléka. Pyré podáváme hlavně k pečenému masu, závitkům nebo rybám.

Bramborové pyré II.

Jemná bramborová kaše připravená z povařených moučných brambor, prošlehaných s mlékem, smetanou, žloutkem a máslem.

Bramborové rolády

Z bramborového těsta rozválené dvě placky, jedna pokladená na jemno nastrouhanou mrkví, druhá posypaná nasekanou zelenou petrželkou, obě zatočené do tvaru rolády, v alobalu uvařené, pak nakrájené na plátky.

Bramborové šišky

Uvařené brambory, nastrouhané a promíchané s moukou a krupicí, povařené ve tvaru šišek v osolené vodě a pak zlehka opečené na sádle.

Bramborové špalky

Přílohové knedlíčky z brambor, mouky a dalších surovin, uvařené ve vodě, servírované k různě upraveným masům a omáčkám.

Bramborovo-mrkvová mačkanice

Spolu v jednom hrnci povařené brambory a mrkev, po slití vody a doplnění másla a cukru vše rozšťouchané na vláčnou, ale hrubší kaši s patrnými kousky brambor a mrkve. Recept z pořadu Karolína domácí kuchařka.

Bramborový knedlík

Domácí bramborové knedlíky, skvělá příloho k mnoha tradičním českým jídlům.

Bramborový parfait

Bramborový parfait není nic jiného, než velmi jemná, vyšlehaná bramborová kaše servírovaná pomocí zdobítka.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy