REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vařené, dušené

Bramborová kaše

Uvařené brambory vymíchané s mlékem a máslem. Základní recept.

Bramborová kaše II.

Klasika nejen české kuchyně. Uvařené rozmačkané brambory smíchané s máslem a horkým mlékem.

Bramborová kaše III.

Další variace na chutnou přílohovou kaši z brambor, smetany a dalších ingrediencí.

Bramborová kaše s česnekem a podmáslím

Uvařené brambory rozmačkné s podmáslím, smetanou, pečeným česnekem, máslem a pažitkou.

Bramborová kaše s jablky

Oloupané, na menší kusy nakrájené brambory, uvařené spolu s kousky jablek zbavených jadřinců, vyšlehané s mlékem a máslem do konzistence hladké kaše.

Bramborová kaše s mrkví a česnekem

Kaše z brambor, mléka a másla, nastavená nastrouhanou mrkví a dochucená česnekem.

Bramborová kaše s rozinkami

Z vařených brambor připravená bramborová kaše, vyšlehaná se šlehačkou, promíchaná s rozinkami.

Bramborová kaše se sýrem

Bramborová kaše ochucená nastrouhaným sýrem.

Bramborové knedlíky s perníkem

Lukáš Holý, šéfkuchař pivovarské restaurace OSSEGG pro vás připravil recept na netradiční bramborové knedlíky.

Bramborové noky

Brambory vařené ve slupce, nastrouhané a smíchané s vejcem a hrubou moukou, uvařené ve vodě ve tvaru noků.

Bramborové noky II.

Uvařené a pak zapečené bramborové noky.

Bramborové noky III.

Rozpis na bramborové noky pro 4-6 osob.

Bramborové noky s karotkou

Noky připravené z uvařených brambor, nastrouhané karotky, hrubé mouky a vejce.

Bramborové pyré

Bramborové pyré je vlastně velmi jemná kaše připravená z uvařených brambor, másla a mléka. Pyré podáváme hlavně k pečenému masu, závitkům nebo rybám.

Bramborové pyré II.

Jemná bramborová kaše připravená z povařených moučných brambor, prošlehaných s mlékem, smetanou, žloutkem a máslem.

Bramborové rolády

Z bramborového těsta rozválené dvě placky, jedna pokladená na jemno nastrouhanou mrkví, druhá posypaná nasekanou zelenou petrželkou, obě zatočené do tvaru rolády, v alobalu uvařené, pak nakrájené na plátky.

Bramborové šišky

Uvařené brambory, nastrouhané a promíchané s moukou a krupicí, povařené ve tvaru šišek v osolené vodě a pak zlehka opečené na sádle.

Bramborové šišky přílohové

Jedna z možností, jak připravit chutné přílohové šišky. Jde o těsto z vařených, pak nastrouhaných brambor, krupice a vejce, které se ve formě šišek vaří v osolené vodě doměkka. Vhodná příloha především k různě upraveným masům servírovaným s omáčkou.

Bramborové šišky přílohové II.

Bramborové šišky, vhodná příloha především k různě upraveným masům servírovaným s omáčkou.

Bramborové špalky

Přílohové knedlíčky z brambor, mouky a dalších surovin, uvařené ve vodě, servírované k různě upraveným masům a omáčkám.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.