vařené, dušené
Bramborová kaše
Uvařené brambory vymíchané s mlékem a máslem. Základní recept.
Bramborová kaše II.
Klasika nejen české kuchyně. Uvařené rozmačkané brambory smíchané s máslem a horkým mlékem.
Bramborová kaše III.
Další variace na chutnou přílohovou kaši z brambor, smetany a dalších ingrediencí.
Bramborová kaše s česnekem a podmáslím
Uvařené brambory rozmačkné s podmáslím, smetanou, pečeným česnekem, máslem a pažitkou.
Bramborová kaše s jablky
Oloupané, na menší kusy nakrájené brambory, uvařené spolu s kousky jablek zbavených jadřinců, vyšlehané s mlékem a máslem do konzistence hladké kaše.
Bramborová kaše s mrkví a česnekem
Kaše z brambor, mléka a másla, nastavená nastrouhanou mrkví a dochucená česnekem.
Bramborová kaše s rozinkami
Z vařených brambor připravená bramborová kaše, vyšlehaná se šlehačkou, promíchaná s rozinkami.
Bramborová kaše se sýrem
Bramborová kaše ochucená nastrouhaným sýrem.
Bramborové knedlíky s perníkem
Lukáš Holý, šéfkuchař pivovarské restaurace OSSEGG pro vás připravil recept na netradiční bramborové knedlíky.
Bramborové noky
Brambory vařené ve slupce, nastrouhané a smíchané s vejcem a hrubou moukou, uvařené ve vodě ve tvaru noků.
Bramborové noky II.
Uvařené a pak zapečené bramborové noky.
Bramborové noky III.
Rozpis na bramborové noky pro 4-6 osob.
Bramborové noky s karotkou
Noky připravené z uvařených brambor, nastrouhané karotky, hrubé mouky a vejce.
Bramborové pyré
Bramborové pyré je vlastně velmi jemná kaše připravená z uvařených brambor, másla a mléka. Pyré podáváme hlavně k pečenému masu, závitkům nebo rybám.
Bramborové pyré II.
Jemná bramborová kaše připravená z povařených moučných brambor, prošlehaných s mlékem, smetanou, žloutkem a máslem.
Bramborové rolády
Z bramborového těsta rozválené dvě placky, jedna pokladená na jemno nastrouhanou mrkví, druhá posypaná nasekanou zelenou petrželkou, obě zatočené do tvaru rolády, v alobalu uvařené, pak nakrájené na plátky.
Bramborové šišky
Uvařené brambory, nastrouhané a promíchané s moukou a krupicí, povařené ve tvaru šišek v osolené vodě a pak zlehka opečené na sádle.
Bramborové šišky přílohové
Jedna z možností, jak připravit chutné přílohové šišky. Jde o těsto z vařených, pak nastrouhaných brambor, krupice a vejce, které se ve formě šišek vaří v osolené vodě doměkka. Vhodná příloha především k různě upraveným masům servírovaným s omáčkou.
Bramborové šišky přílohové II.
Bramborové šišky, vhodná příloha především k různě upraveným masům servírovaným s omáčkou.
Bramborové špalky
Přílohové knedlíčky z brambor, mouky a dalších surovin, uvařené ve vodě, servírované k různě upraveným masům a omáčkám.
- 1
- 2
- 3
- 4
- Následující
reklama