REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborová kaše s jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oloupané, na menší kusy nakrájené brambory, uvařené spolu s kousky jablek zbavených jadřinců, vyšlehané s mlékem a máslem do konzistence hladké kaše.


Ingredience:
1 kgbrambor
30 gmásla
3 ksvelká nakyslá jablka
mléko podle potřeby
cukr
sůl
Na ozdobení:
1-2 kscibule
3-4 lžícemásla

Postup:

1. Oloupané, na menší kusy nakrájené brambory dáme vařit do vroucí osolené vody, během varu přidáme oloupaná překrájená jablka bez jadřinců
2. Když je obojí měkké, vodu scedíme, přilijeme vroucí mléko, přidáme máslo a vyšleháme jemnou kaši, kterou podle chuti přisolíme (eventuálně zjemníme trochou cukru)
3. Podáváme přelité rozpuštěným máslem s orestovanou cibulkou.

Doporučení:

Je to vhodná příloha k pečeným vepřovým žebírkům, ke grilovaným masům i k opékané uzenině.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy