REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborová kaše s česnekem a podmáslím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené brambory rozmačkné s podmáslím, smetanou, pečeným česnekem, máslem a pažitkou.


Ingredience:
1,2 kgbrambor
100 gmásla
1 kspalice česneku
2 lžícestrouhaného parmazánu
1 lžícenasekané pažitky
60-125 mlpodmáslí, dle potřeby
60 mlzakysané smetany
olivový olej
voda
sůl

Postup:

1. Palici česneku potřeme olejem, zabalíme do alobalu a dáme na 30 minut péct do předehřáté trouby na 200 °C
2. Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky a dáme vařit na 20 minut do vroucí osolené vody, aby změkly, pak scedíme, rozšťoucháme a našleháme s teplým podmáslím i smetanou do konzistence, kterou máme rádi
3. Přidáme vymačkané stroužky česneku, změklé máslo, nadrobno nasekanou pažitku, strouhaný parmazán a podle chuti osolíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy